Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copacul cu Cărţi la final: Peste 25.000 de vizitatori s-au bucurat de lectură și relaxare în aer liber

0

Cea de-a doua ediţie a evenimentului Copacul cu Cărţi a ajuns la final. În perioada 1 iulie – 31 august 2015, peste 25.000 de bucureşteni s-au recreat în spaţiul special amenajat din Parcul Cişmigiu, având la dispoziţie o bibliotecă în aer liber cu peste 150 de titluri, ascultând un concert sau participând la unul dintre atelierele pregătite de organizatori.

“Copacul cu Cărţi creşte şi, odată cu el, şi interesul bucureştenilor pentru o astfel de iniţiativă. Am încercat să oferim vizitatorilor, pe lângă o colecţie de titluri reprezentative pentru literatura românească şi cea internaţională, un program cât mai variat, adaptat tuturor categoriilor de vârstă. Pentru ediţiile următoare ne propunem să aducem publicul mai aproape de scriitori, prin intermediul unor întâlniri speciale”, a declarat Claudia Popa, Director creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

Copacul cu Carti 2015

Copacul cu Carti 2015_1

Copacul cu Carti 2015_3

Piese de teatru, consiliere parentală, lecţii de dans, ateliere de creație pentru copii, board games, sesiuni de sport și multe alte activități au completat programul evenimentului, transformând Copacul cu Cărţi într-un veritabil spaţiu de relaxare şi cultură, îndrăgit de bucureşteni de toate vârstele.

În fiecare weekend, serile de la Copacul cu Cărţi au fost întreţinute de o serie de trupe autohtone de succes. Coma, Firma, Omul cu Şobolani, ZOB, The Amsterdams, Nişte Băieţi sunt câteva dintre trupele primite cu entuziasm şi multe aplauze de mii de bucureşteni.
O componentă importantă a evenimentului a fost reprezentată de inaugurarea, în cadrul acestei ediţii, a unui punct de donaţii de cărţi, ce a adunat la final peste 100 de titluri pentru dotarea bibliotecii şcolii din Comuna Catanele.

Bucureștenii sunt așteptați și în anul viitor la Copacul cu Cărți cu povești pentru toate vârstele și o mulțime de spectacole și activități ce vor colora peisajul urban al capitalei. Pe 2016!


Copacul cu Cărţi este un proiect cultural organizat de către Primăria Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociația Pentru Cultură Urbană și Mediu (A.C.U.M) și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (Alpab).
Proiect susținut de: BCR, Pepsi, Discovery România, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Librăriile Humanitas.

Parteneri media: TV City, Zile și Nopți, Radio România București FM, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România Muzical, 24 Fun, Nicecream FM, Zeppelin, PR Wave, Iqool, Bigcitylife.ro, Orașul Meu, Feeder.ro, Înfestival, România Pozitivă, Dor de Ducă, Calendar Evenimente, Online Gallery, Urban.ro, Cooperativa Urbană, Suntmămica.ro, Vinșieu, Dietetik, Mișcarea Oamenilor Visători.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.