Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conviețuirea cu fluviul şi impactul asupra mediului înconjurător – o călătorie de-a lungul Dunării

0

În perspectiva Conferinței de la Paris privind schimbările climatice – COP 21, Agenția universitară a Francofoniei se alătură dezbaterilor legate de mediul înconjurător și de schimbările climatice, organizând un Seminar tematic intitulat : « Dunărea, un sistem hidro-social în sânul Europei. Cunoştinţe, practici şi amenajări pentru convieţuirea cu fluviul ». Seminarul va avea loc pe data de 9 octombrie 2015, începând cu ora 09.30, la Villa Noël (Str. Emile Zola, nr.6).

Evenimentul va reuni reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului privat francofon, membri ai corpului diplomatic şi jurnalişti.

Afis_Dunare

Problematica seminarului reprezintă o actualitate pe plan mondial, pe de o parte datorită priorității acordate schimbărilor climatice și a consecințelor acestora, iar pe de altă parte prin prisma proiectului DANUBIUS care vizează crearea unei infrastructuri de cercetare – al doilea proiect de anvergură al României după laserul ELI-NP.

Sunt invitați cercetători francofoni interesați de caracteristicile, de funcționarea și de societățile Dunării, care vor aborda problematica Dunării din perspectiva științelor sociale, fără însă a ignora importanța aspectelor biologice și fizice. Numeroasele probleme asociate Dunării (transportul, energia, mediul înconjurător, modul de guvernare regională și europeană, identitatea culturală, gestiunea riscurilor, etc.) vor fi analizate prin prisma multitudinii de populații asupra cărora cursul Dunării și-a lăsat amprenta, dar și a transformărilor pe care ecosistemul le-a suferit în ultimii ani.

In deschidere, vor pronunța alocuțiuni Dl Tudor Prisecaru, Președinte al Autorității Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), ES Dl François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România și Dl Nicolae Panin, Director GeoEcoMar.

O prezentare detaliată a evenimentului este disponibilă pe site-ul dedicat acestui eveniment, la adresa http://socio-danube.francophonie.ro. Seminarul se va desfașura în limba franceză, cu traducere simultană în limba română.

Agenția universitară a Francofoniei este o asociație internațională de universități francofone cu peste 800 de instituții membre în peste 100 de țări, având misiunea de a sprijini mediul academic francofon de pretutindeni. Mai multe informații pe www.auf.org.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.