Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#Contactless Art Wall

0

Proiect on-line – partea a doua/ aprilie 2020

Galateca &NeoArt Romania                               

#Contactless, cea mai recentă expoziție inițiată de galeria Galateca este un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, un proiect ce se desfășoară on-line, cu activări și discursuri despre și cu artiști. Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune. Cei șase artiști fac parte din portofoliul Galateca, fiecare lucrarea participând fie la un proiect solo, fie la expoziții de grup găzduite în galerie.

Artiștii aleși împreună cu Anca Boeriu au fost Richard Scott, Liliana Mercioiu, Ingrid Cosma, Andrei Iulian Anghel, Bogdan Cazacincu, Vlad Tenu.Apoi proiectul s-a dezvoltat pe măsură ce situația de urgență și pandemia Covid 19 s-a prelungit, prezentând un artist pe zi.După primele trei săptămâni #Contactless devine o platformă on-line de susținere a artei contemporane.


Astfel, începând cu luna aprilie, inițiem partea a doua, #Contactless art wall, lansând un apel de proiecte pentru artiști, care se va incheia pe 17 aprilie, ora 24. 

Ne dorim să curatoriem proiecte reprezentative pentru arta contemporană, dar și pentru perioada dificilă pe care o traversăm. Arta trebuie să rămână un catalizator al emoțiilor, un generator de sentimente pozitive, să dea forță și să rămână conectată la realitate.

Cu susținerea Expo Arte lansăm  #Contactless Art Wall, un proiect ce va cuprinde o selecție din lucrările trimise, filme sau imagini reprezentative, aminatii sau stari,  curatoriate de echipa Galateca și care vor fi expuse în spațiu virtual, într-un concept inovator, pe site, facebook și instagram, zilnic la aceeași ora.

Săptămânal vom iniția o serie de art talks, la care vor participa atât artiști care sunt deja o prezenta importanta le scena culturala, cât și artisti emergenti pe care îi invităm să interacționeze cu publicul on-line, o dată pe săptămână, sambata, la aceeasi ora.


Proiectul isi propune sa faciliteze cunoașterea unor interesanți artiști contemporani români, o radiografie a evoluției artei în România în ultimii 30 de ani realizată chiar de ei, artiștii contemporani, percepția individuală și influența pe care o are solitudinea asupra creației și cum percep izolarea.

Împreună cu Expo Arte si AQUA Carpatica oferim câteva premii surpriză, pe  care le vom dezvălui la inceperea expozitiei, pe 18 aprilie, iar pe măsura ce proiectele on-line sunt descoperite de către public vom adăuga si noi parteneri care doresc să sustină acest demers.

https://www.facebook.com/events/2451887765122646/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.