Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Consultații și tratamente gratuite pentru peste 550 de persoane fără venit

0

Peste 550 de persoane fără venit și fără asigurări medicale vor beneficia, în perioada iunie – decembrie 2016, de consultații și tratamente medicale gratuite prin intermediul proiectului „Ȋmpreuna pentru sănătate”, inițiat de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria și finanţat de Fundația Orange în cadrul concursului de proiecte pentru angajaţii Orange România, „Susţine un ONG!”.

oftalmo

Prin acest proiect Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria își dorește să redea nu doar sanătătea, ci și demnitatea pacienților sociali, care apoi vor putea să se reintegreze din punct de vedere social și să își găsească un nou loc de muncă. Aproximativ 420 de beneficiari ai proiectului vor beneficia de consultații și tratamente stomatologice, 140 de pacienți vor beneficia de consultații oftalmologice, iar cei care au nevoie vor primi ochelari, iar 10 pacienți infectați cu virusul hepatitei B sau C vor fi evaluați și li se va stabili necesitatea iniţierii tratamentului.

„Un astfel de proiect vine în întâmpinarea pacienților noștri sociali, oferindu-le tratamente pentru problemele lor: cele stomatologice și cele oftalmologice sunt cele mai des întâlnite. Le mulțumim prietenilor de la Fundația Orange pentru că ni s-au alăturat în demersul de a oferi sănătate pentru cei mai puțin norocoși și sperăm că și alții ni se vor alătura”, a precizat Dr. Wargha Enayati, Președintele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Despre proiect

Coordonat de Ligia Tătucu, angajat Orange România, proiectul a primit finanţare în cadrul ediţiei din acest an a concursului Susţine un ONG! organizat de Fundaţia Orange ce a oferit fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţi ai Orange România, program cu o valoare totală de 131.700 lei, din care valoarea proiectului „Ȋmpreună pentru sănătate” a fost de 32.000 lei.

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 5 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite în cadrul Policlinicii Sociale din Baba Novac unui număr de peste 1750 de persoane înregistrate fără venituri şi asigurări medicale. Această policlinică este prima policlinică de acest fel din ţară. În 2015, a fost lansată cea de-a doua Policlinică Socială, în zona Sala Palatului, care se adresează persoanelor cu venituri mici și foarte mici. Mai multe detalii puteți găsi pe www.fundatiapoliclinicisocialereginamaria.ro.

Fundația Orange se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor cu dizabilități. Ȋmpreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate, dezvoltăm proiecte de educație, cultură, sănătate și integrare socială în sprijinul acestor persoane.

Mai multe detalii puteți găsi pe http://www.fundatiaorange.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.