Construcții pe 85% din spațiile verzi retrocedate?

0

Ce s-a intamplat cu amendamentul prin care se prevedea posibilitatea construirii pe 85% din spațiile verzi retrocedate?

informare de presa Coaliția pentru Mediu din România
În urma campaniei declanșate de către organizațiile din Coaliția pentru Mediu din România, deputații au amânat discutarea amendamentului prin care se prevedea posibilitatea construirii pe 85% din spațiile verzi retrocedate. Reacția deputaților nu este surprinzătoare, strategia de amânare a discuțiilor a fost aplicată întodeauna când la mijloc a fost vorba de o lege controversată sau de un amendament introdus pe ascuns cu scopul înșelării vigilenței părților interesate. Coaliția pentru Mediu anunță că va urmări cu atenție întregul proces prin intermediul reprezentanților care vor fi prezenți în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților.
Între timp, deputații au anunțat că proiectul de modificare a Legii 24/2007, Legea Spațiilor Verzi, a fost transferat de la Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului la nou înființata Comisie pentru Mediu și Echilibru Ecologic și va fi discutat în ședinta de săptămâna viitoare.
Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului a propus amendarea Legii 24/2007 prin adăugarea unui alineat care prevede posibilitatea construirii pe 85% din suprafețele spațiilor verzi retrocedate.

Reprezentanții Coaliției pentru Mediu din România (CMR), dar și alte organizații au protestat duminică în Piața Universității și marți la Parlament (când trebuia să aibă loc ședința) față de modificarea propusă și au transmis autorităților scrisori deschise în care compară posibila măsură cu un adevărat genocid asupra mediului și a vieții populației din marile orașe și nu numai.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.