Consiliul Național al Tinerilor din România – 300 de tineri aduc domeniul tineretului pe agenda publică

0

Forumul Tinerilor din România, organizează între 20-23 noiembrie a.c., la București, primul Consiliu Național al Tinerilor din România, eveniment care va reuni 300 de tineri din întreaga țară.

Prin intermediul acestui Consiliu, Forumul Tinerilor din România, Ministerul Tineretului și Sportului, Blocul Național Sindical – Organizația de Tineret și Consiliul Național al Elevilor își propun ca timp de 3 zile să creeze un spațiu dedicat dezbaterilor între tineri, organizații neguvernamentale de tineret și factori de decizie relevanți pentru tematica de tineret.

Procedura de înscriere

Înscrierile sunt deschise între 29 octombrie – 8 noiembrie, completând următorul formular: formular-inscrieri. Rezultatele vor fi anunțate pe 13 noiembrie, pe pagina web a Forumului (www.forumul-tinerilor.ro) și prin intermediul paginii Facebook (http://www.facebook.com/forumultinerilor).

implica-te

Cum este organizat Consiliul Național al Tinerilor din România?

Vor fi selectați să participe la Consiliu 300 de tineri cu vârsta între 14-35 de ani, din toate cele 8 euro-regiuni de dezvoltare ale României.

Agenda evenimentului va fi structurată pe 5 domenii de discuție:

–          Dialogul Structurat cu tinerii: perspectivă națională și europeană;

–          Educație pentru România;

–          Dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor;

–          Turismul pentru tinerii europeni;

–          Sportul pentru tineri – calea către un stil de viață sănătos.

Formul Tinerilor din România, cu asistența financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, va acoperi cheltuielile aferente participării (masă și cazare).

Forumul Tinerilor din România promovează dialogul între cei mai importanți actori sociali și implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor referitor la politicile de tineret. Prin organizarea Consiliului ne-am propus să dezvoltăm în România un cadru deschis dezbaterilor și schimbului de idei în rândul tinerilor, care să fie bazat pe evidențe și pe nevoile reale ale acestora”, declară Radu Petrariu, Președintele Forumului Tinerilor din România.

„Tinerii, în momentul de față, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în fața crizei financiare mondiale.  Pentru a ne reprezenta membrii și pentru a fi capabili să oferim soluții la problemele cu care se confruntă tinerii este nevoie de o implicare consistentă a tinerilor în politicile publice care au consecințe directe asupra lor. Nevoia de a avea un loc de muncă, un nivel al veniturilor decent, acces la avuția națională, un sistem educațional eficient și servicii publice sunt chestiuni care constituie o preocupare în rândul tinerilor, iar prin intermediul Consiliului vrem să ne facem auziți, vrem să arătăm că ne pasă de viitorul nostru și de viitorul țării noastre.”, declară Florian Marin, Președintele Organizației de Tineret a Blocului Național Sindical.

Despre Forum

Forumul Tinerilor din România reprezintă platforma națională în domeniul tineretului ce reunește 155 de organizații din țară. Viziunea Forumului este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem și reprezentăm tinerii din România.

Despre Blocul Național Sindical – Organizația de Tineret

Organizația de Tineret a Blocului Național Sindical reprezintă componenta de tineret a Sindicatului, care promovează şi susţine drepturile şi interesele specifice tinerilor în conformitate cu legislaţia naţională şi cea internaţională, precum și implicarea tinerilor în activităţile sindicale.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.