Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Consiliul Adolescenţilor (CADO): program de voluntariat la Muzeul Naţional de Artă al României

0

Muzeul Naţional de Artă al României oferă un amplu program de voluntariat pentru liceeni (clasele X – XII), care au ocazia să se implice în activităţile muzeului pe întreaga durată a anului şcolar 2014-2015, ca membri ai Consiliului Adolescenţilor (CADO) la MNAR.

În cadrul Consiliul Adolescenţilor, voluntarii îndeplinesc rolul de consilieri pentru echipa muzeului care se ocupă de organizarea programelor şi activităţilor dedicate tinerilor de 13-19 ani.

Pe durata stagiului de voluntariat, membrii Consiliul Adolescenţilor au posibilitatea să descopere lucruri inedite despre MNAR, să promoveze evenimentele şi programele pentru tineri, să se implice în proiecte şi activităţi alături de echipa muzeului, contribuind cu propriile idei.

Participarea în acest program de voluntariat presupune prezenţa la întâlnirile lunare CADO şi la sesiunile de training şi organizarea activităţilor pentru publicul adolescent, conform unui calendar stabilit în prealabil.

CADO 1

Doritorii sunt rugaţi să completeze formularul de candidatură, disponibil pe site-ul muzeului la http://www.mnar.arts.ro/cado începând de luni, 8 septembrie 2014, nu înainte de a consulta calendarul de activităţi CADO şi lista de întrebări frecvente despre acest stagiu de voluntariat, accesibile, de asemenea, pe site.

Formularul de candidatură completat se trimite pe adresa mona.timofte@art.museum.ro până  miercuri, 24 septembrie 2014. Într-o primă etapă vor fi selectaţi 20-30 de potenţiali voluntari care vor fi invitaţi apoi la un interviu.

La finalul procesului de recrutare vor fi selectaţi 12 adolescenţi pentru a deveni membri CADO. Lista celor aleşi va fi publicată cel târziu marţi, 7 octombrie 2014.

Muzeul organizează pe data de 13 septembrie 2014 evenimentul „A Taste of CADO”, o zi a porţilor deschise pentru cei interesaţi sa descopere o parte din experienţa voluntariatului la MNAR.

Acest stagiu de voluntariat dedicat liceenilor vine în completarea programelor derulate de Muzeul Naţional de Artă al României, care au ca obiectiv apropierea publicului adolescent de muzeu prin metode de educaţie nonformală, arătându-le tinerilor că există o legătură între artă şi preocupările lor cotidiene.

Activităţile desfăşurate în muzeu le oferă adolescenţilor ocazia de a interacţiona prin intermediul artei, de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare şi de a găsi noi oportunităţi pentru dezvoltarea personală. De asemenea, stagiul de voluntariat va duce şi la îmbogăţirea portofoliului de activităţi extraşcolare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.