Conservarea cartierului Mantuleasa! Proiectul „Geografie mitica bucuresteana”

1

„Geografie mitica bucuresteana: Cartierul Mantuleasa”, este numele proiectului lansat în 4 decembrie 2009, proiect ce are ca scop reabilitarea integrată a zonei! Acest proiect este deosebit de important pentru că vizează conservarea și protejarea cartierului Mântuleasa.  Astfel, traseul mitic din proza scurta a lui Mircea Eliade poate să fie un adevărat traseu turistic cultural.

„Spatiul studiat in cadrul proiectului este interesant ca un esantion urbanistic cu valoare stiintifica pentru influentele din arhitectura bucuresteana, pentru antropologia urbana, istoria mentalitatilor si, nu in ultimul rand, pentru operele literare care i-au fost dedicate.

Traseul mitic din proza scurta a lui Mircea Eliade se confunda cu un labirint citadin ce reuneste strazile Mantuleasa, Popa Soare, pana la Pache Protopopescu. Revitalizarea acestui spatiu, restituirea lui unui circuit cultural si familiarizarea publicului cu valorile urbane ar insemna un prim pas in procesul de conservare a specificului unei zone cheie, ilustrative pentru evolutia istoriei Bucurestiului.”

Mai multe informații sunt pe eurourbanism.ro

(foto Florin Ghinda 2009)

bucuresti-secret

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.