Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: CONNECTION 2013 aduce împreună peste 150 de antreprenori și inițiative sociale

0

The HUB Bucharest, alături de Fundația ERSTE și good.bee, a lansat astăzi Connection 2013, cea mai mare conferință dedicată antreprenoriatului și inovării sociale.

Chris Worman, Director of Program Development la TechSoup Global Network, moderatorul conferintei

Peste 30 de speakeri din România și din străinătate, profesioniști în diverse domenii, împărtășesc din practica lor pe parcursul celor două zile ale conferinței (14-15 martie 2013). Programul cuprinde prezentări, workshopuri interactive, exemple de bune practici, precum și grupuri de discuții pe teme și proiecte concrete.

“Spre deosebire de alte piețe, zona Europei Centrale și de Est (ECE) este abia la început în ceea ce privește învățarea și implementarea modelelor de business în proiectele sociale.

Connection este doar una dintre soluțiile pe care le-am pregătit pentru a rezolva nevoia de cunoaștere și de inspirație din acest domeniu. Prin intermediul invitaților internaționali, și prin prezentarea proiectelor de succes din regiune, sperăm să încurajăm creșterea numărului inițiativelor inovatoare, cu impact social, atât în România cât și în ECE”, a declarat Vlad Craioveanu, co-fondator The HUB Bucharest.

 

Agenda primei zile a conferinței cuprinde teme precum: abilitatea de a inova; colaborarea instituțiilor publice, a companiilor și a antreprenorilor în beneficiul proiectelor sociale; rolul media în problemele sociale; finanțarea și sustenabilitatea afacerilor sociale; rolul tehnologiei în creșterea angajamentului; impactul social și modelele de business.

„Afacerile sociale oferă o oportunitate de a furniza servicii și de a acoperi acele goluri ale pieței ce nu sunt abordate de societatea civilă, companiile private sau administrația publică. Nu voi spune niciodată că aceasta este calea cea mai bună de a progresa sau de a construi societăți mai puternice, dar este un instrument care merită să fie încercat; atunci când funcționează, este sustenabil, scalabil, și are un potențial uriaș de a îmbunătăți totul, profund și pe termen lung. Unul dintre lucrurile mele favorite în ceea ce privește afacerile sociale este faptul că pot gestiona probleme neatrăgătoare, oferind servicii mai eficiente, mai rapide și mai bune decât înainte. Sper ca oamenii să rețină asta când se gândesc la ce este o afacere socială. Până la urmă, dacă ceva nu merge bine și poate fi îmbunătățit în beneficiul tuturor, salvând timp, bani și griji, nu este asta o afacere socială?”, a spus Chris Worman, Director of Program Development la TechSoup Global Network, moderatorul conferinței.

Printre invitații primei zile de conferință se numără următorii speakeri: Bogdan Braicu (Managing Director, Organizația Umanitară Concordia), Franz Karl Prüller (Director of Programme Social Development, ERSTE Foundation), Ionuț Sibian (Executive Director, FDSC), Ionuț Stanimir (Director Comunicare, BCR), Karl Heinz Fellinger (CFO, good.bee), Katie Rizvi (Co-Fondator, Asociația Little People România), Melissa Pailthorp (Senior Manager Citizenship and Public Affairs CEE, Microsoft), Oana Țoiu (Director Executiv, KCMC), Patrick van der Pijl (CEO, Business Model Inc), Phillip Henderson (Președinte, Surdna Foundation) și Ruth Puttick (Development Manager Social Innovation, NESTA).

 

“Ideile noastre se nasc din credința că se pot construi afaceri prospere care pot susține comunitățile locale să progreseze pe termen lung. Cultivarea inovației poate schimba paradigme sociale, și totodată poate asigura creșterea economică; amândouă sunt esențiale pentru schimbarea de care avem nevoie cu toții”, a spus Vlad.

Mai multe detalii despre eveniment: http://www.connection2013.ro

Connection 2013 este organizat de The HUB Bucharest împreună cu Fundația ERSTE și good.bee, avându-i alături pe BCR, Coca-Cola HBC România, Starbucks, Institutul Aspen România și beneficiind de suportul partenerilor media Wall-Street.ro, Revista Cariere, StiriONG.ro, RomaniaPozitiva.ro, hipo.ro, CSRmedia.ro, Webdigital, Maastricht School of Management Romania, MediaIQ, Business Edu Network.

Despre The HUB Bucharest

http://bucharest.the-hub.net/

Comunitatea The HUB Bucharest strânge laolaltă antreprenori, freelanceri, membri ai ONG-urilor și reprezentanți ai mediului corporate care aleg să colaboreze indiferent de domeniu, sector sau expertiză profesională, creând astfel un mediu în care șansele de reușită și viteza de dezvoltare a proiectelor în care sunt implicați crește semnificativ.

Membrii The HUB au la dispoziție un spațiu de lucru creativ, cu toate facilitățile necesare, împărțit pe zone pentru întâlniri informale și ședințe de lucru private. Un alt beneficiu este accesul la o comunitate de peste 150 de membri din România, precum și la cei peste 6000 de membri la nivel global.

The Hub Bucharest organizează evenimente de networking, învățare, business support, și inspirație.

Despre Fundatia ERSTE

www.erstestiftung.org

 

În 2003, Fundatia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundatia ERSTE este actionarul principal al Grupului Erste și investește o parte din dividendele sale în dezvoltarea societății civile din Europa Centrală și de Sud-Est. Fundația ERSTE susține participarea socială și implicarea societății civile. Obiectivul Fundației este să-i aducă pe oameni împreună și să ofere informații despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundație activă, își dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură și Europa.

Despre good.bee

www.goodbee.com

good.bee este afacerea dedicată incluziunii financiare a Erste Group. Înființată în anul 2008 de către Fundația ERSTE și Erste Group, principalul său rol este de a dezvolta soluții inovatoare pentru a sparge barierele de incluziune financiară a persoanelor fizice și afacerilor din Europa Centrală și de Est.

 

Katie Rizvi, Asociația Little People România; Ionut Stanimir, BCR; Vlad Craioveanu, The HUB Bucharest; Chris Worman, TechSoup

 

Katie Rizvi, Asociația Little People România; Ionut Stanimir, BCR; Vlad Craioveanu, The HUB Bucharest; Chris Worman, TechSoup

 

Phillip Henderson -- Presedinte, Surdna Foundation

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.