Congresul Științific de Educație, Sănătate și Motricitate Umană a evidențiat importanța practicării activităților fizice și sportive pentru calitatea vieții în perioada post-pandemică

0

Timp de 4 zile, a avut loc la București, Congresul Științific de Educație, Sănătate și Motricitate Umană organizat de Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București (UNEFS), făcând parte din seria de evenimente științifice și omagiale care marchează deschiderea Anului Centenarului acestei instituții. De-a lungul celor 100 de ani de existență, UNEFS a devenit un for metodologic și științific recunoscut pe plan național și internațional, susținând inovația și implementarea acesteia în practicarea exercițiilor fizice.

Promovăm metode moderne de cercetare științifică și modele de aplicare a rezultatelor acesteia în educație fizică, sport și kinetoterapie, modele care să permită obținerea stării de bine, dar și a excelenței umane, și să confirme capacitatea noastră de a performa la nivel competitiv mondial”, a spus prof.univ.dr. Florin Pelin, Rector UNEFS, în deschiderea Congresului Științific de Educație, Sănătate și Motricitate Umană.

În semn de recunoaștere a statutului UNEFS, dl. Uri Schaefer, Președinte al Consiliului Internațional de Știința Sportului și Educației Fizice (Berlin, Germania), a acceptat primirea titlului de Doctor Honoris Causa conferit de către Senatul UNEFS. Personalitate marcantă a domeniului, dl. Uri Schaefer a evidențiat în discursul său importanța practicării exercițiilor fizice, la toate categoriile de vârstă și a adoptării unui stil de viață activ în perioada post-pandemică.

La evenimentele organizate de UNEFS au participat reprezentanți ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Federației Române de Baschet, ai facultăților de profil din întreaga țară.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.