Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferințele Martha Bibescu și expoziția Casia Csehi la Palatele Brâncovenești

0

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia vă invită duminică 21 februarie la deschiderea sezonului expozitional 2016

Școala Explore 100 aduce la Cuhnie fotografii realizate de copii în incinta Palatului Brâncovenesc. Cu și despre Palatul Mogoșoaia se intitulează expoziția coordonată de Dinu Mărgărint, care va fi deschisă publicului
începând cu ora 15:00.

Ora 15:30, galeria Foișor, Casia Csehi

“Sezonul expozițional 2016 se va deschide la galeria Foișor cu expoziția de grafică plasată sub semnul excepției: ample și complexe compoziții monocrome, semnate Casia Csehi, din perioada Kazar. Ne onorează că aceste lucrări vor intra în colecția de artă contemporană a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia.”
Mădălina Mirea, istoric și critic de artă, curator

“Artista Casia Csehi este exponenta Școlii Kazar, fiind absolventă a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, secția Grafică, clasa maestrului Vasile Kazar, promoția 1976.

Pornind de la Metamorfozele lui Ovidiu – poem epic, o istorie mitologică a genezei lumii, a metamorfozei ființelor și a lucrurilor, înțelese ca devenire și evoluție – desenele din expoziția Metamorfoze prezintă un aspect al creației de debut a artistei Casia Csehi. Este un început în abordarea propriei creativități, în care, ca formă de expresie, artista îmbină elementele literare cu peisajele.

Ionela Ignat, muzeograf

Începând cu ora 16:00, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia împreună cu Asociația Istoria Artei vă invită la două conferințe în cadrul
„Anului Cultural Martha Bibescu 130”:

Reactivarea trecutului în opera Marthei Bibescu – prezintă istoric de artă Doina Mândru
Reședințele Marthei Bibescu – prezintă istoric de artă Oana Marinache

În perioada 31 ianuarie – 28 februarie 2016 Palatul Mogoșoaia găzduiește expoziția de fotografii de epocă dedicată prințesei Martha Bibescu, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la nașterea ei.
unnamed

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.