Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONFERINȚELE GREEN REPORT ”Risipa alimentară și subiecte fierbinți la EAT SMART”

0

Joi, 23 iunie, la Kaufland Basarab (Șoseaua Orhideelor, nr 46A, Sector 1, București), va avea loc ”EAT SMART”, conferință-reper pe tema risipei alimentare.

Invitatie Conferinta EAT SMART

EAT SMART este cel de-al doilea eveniment din seria de Conferințe Green Report din 2016, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Evenimentul aduce laolaltă componenta de business și cea socială, reprezentanți ai FMCG, Retail, HoReCa, ai autorităților publice centrale și locale, ai asociațiilor de profil, presă.

Anual, peste 2,2 milioane tone de mâncare sunt aruncate la coş doar în România, ţara noastră

În 2014, Comisia Europeană estima o risipă de 100 de milioane de tone anual. La nivel individual, aceasta înseamnă că aruncăm în fiecare an 179 de kg de alimente.

Cei mai importanți oameni din business, politică și administrație sunt la Conferințele Green Report.
Își împărtășesc experiențele, aduc unghiuri de abordare diferite, propun viziuni noi, stabilesc colaborari, încep proiecte. Totul, într-un spațiu neconvențional, departe de birourile standard și sălile de sedință clasice.
Cei mai importanți responsabili pe probleme de risipă alimentară din România și reprezentanți ai autorităților europene se vor reuni în cadrul ”EAT Smart”: Giovanni la Via, Presedintele Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) din PARLAMENTUL EUROPEAN, Patrick Alex, Secretarul General al Federatiei Europene a Bancilor de Alimente – FEBA, Francois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, Radu Roatis Chetan, Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Bogdan Borcea, Manager Regional Vanzari Kaufland Romania, Markus Marquardt, Food & Beverage Manager JW Marriott Grand Hotel, Simon Suitner, Director General, Asociatia SOMARO, Cosmina Simiean Nicolescu, Primaria Municipiului Bucuresti – Frigiderul Comunitar, Marco Lucchini, Director General, Banca Alimentara Onlus, jurnalistul Maria Coman; președintele Asociației Green Revolution, Raluca Fișer.

Context local:

În România, cea mai mare risipă se raportează la nivelul gospodăriilor populaţiei (49%), acestea fiind urmate de sectorul industriei alimentare (37%), de retail (7%), de sectorul alimentaţiei publice (5%), respectiv de sectorul agricol (2%), reiese din datele furnizate de reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Românii susţin că principalele motive care îi fac să arunce mâncarea la gunoi sunt degradarea rapidă (26%), estimarea greşită a cantităţii de alimente care se consumă la o masă (21%), dar şi cumpărăturile în exces (14%), conform unui studiu realizat de InfoCons şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).
Alimentele care ajung cel mai des la gunoi, în România, sunt mâncărurile gătite (25%), pâinea sau produsele de panificaţie (21%), legumele (19%) şi fructele (16%).

Despre Conferintele Green Report:

Conferintele Green Report vin în peisajul conferințelor de business cu o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate. În acest sens, echipa Green Report schimbă „standardul“ și aduce cateva abordări diferite: în loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; în loc de prezentări power point anoste, interviuri 1:1; în loc de urmărirea ceasului până la finalul evenimentului, dinamica și implicarea activă a publicului.

Partenerii media ai ”EAT SMART” sunt: Antena 3, Forbes, News.ro, Ziare.com, Business Arena, Business 24, Calendar Evenimente, România pozitivă

Pentru mai multe detalii privind „EAT SMART“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.

Website: www.greenreport-conferinte.ro, www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.