Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONFERINTELE GREEN REPORT. EAT SMART. BUY LOCAL Consumul local, mai sanatos pentru economie si mediu

0

CONFERINTELE GREEN REPORT. EAT SMART. BUY LOCAL

Consumul local, mai sanatos pentru economie si mediu

Miercuri, 7 noiembrie, la Apollo 111, Palatul Universul (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25, sector 1, Bucuretști) va avea loc ”EAT SMART.BUY LOCAL”, conferință-reper pe tema producției sustenabile de hrană și a risipei alimentare.

EAT SMART. BUY LOCAL” este cel de-al treilea eveniment din seria de Conferințe Green Report din 2018, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului.

În cadrul  EAT SMART. BUY LOCAL, invitații GREEN REPORT vor raspunde celor mai presante probleme legate de sustinerea producatorilor nationali si accesul acestora catre consumatorul roman. O a doua teama de dezbatere este aceea a pregatirii normelor de aplicare pentru noua varianta a Legii privind reducerea risipei alimentare, promulgata in cusul lunii iulie 2018 de catre Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Termenul limita pentru finalizarea normelor de aplicare este 1 februarie 2019.

EAT SMART aduce laolalta reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, ai societatii civile, precum si ai mediului de afaceri, reprezentat de principalii actori din domeniul FMCG, Retail, HoReCa, Industrie, Transport, Producatori, , etc.

Printre speakeri enumeram:  Ministru Agriculturii si Dezvoltarii Durabile – Petre Daea; Secretar de Stat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Daniel Botanoiu; Manager Corporate Affairs si Comunicare al Kaufland România – Valer Hancas; Doctor nutritionist – Mihaela Bilic; Deputat, membru al Comisiei pentru agricultura – Valeriu Steriu; Director General Directia Generala Control si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana din Autoritatea pentru protectia consumatorului (ANPC) – Paul Silviu Anghel; Director Executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din România (AMRCR) – George Badescu; Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania – Laurentiu Baciu; Senior consultant al Highclere Consulting – Raluca Barbu; Presedinte executive al Fundatiei ADEPT – Cristi Gherghiceanu; co-CEO Gault&Millau Romania – Raluca Hritcu; Fondator Nasul Rosu – Alina Constantinescu.

Context local:

Romanii cheltuie mai mult pe alimentele de import decat pe cele provenite din productia locala. Deficitul comercial al Romaniei cu produse agrioalimentare a ajuns, in 2017, la 853,9 milioane de euro, in crestere cu 53% fata de anul precedent, de la 6,51 miliarde de euro la 7,1 miliarde de euro.

Din punct de vedere procentual, Romania are unul dintre cele mai reduse niveluri de risipă alimentara din randul statelor membre ale Uniunii Europene, atunci cand vorbim strict de aruncatul hranei la gunoi. Insa daca la aceste procente se adauga si cantitatea suplimentara de alimente mancate peste necesarul caloric zilnic, atunci nivelul risipei crește semnificativ.

Statistic, romanii cheltuie 25-30% din venituri pe mancare, dublu fata de media europeana. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, risipa alimentara este in Romania, la nivel de gospodarie, la aproximativ 10%.

Impreuna cu specialisti in domeniu, vom incerca sa identificam motivele pentru care consumatorii irosesc mancarea si metodele prin care risipa poate fi prevenita sau combatuta.

Conferintele Green Report vin in peisajul conferintelor de business cu o abordare noua si creativa, axata pe rezultate. In acest sens, echipa Green Report schimba „standardul“ si aduce cateva abordari diferite: in loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; in loc de prezentari power point anoste, interviuri 1:1; in loc de urmarirea ceasului pana la finalul evenimentului, dinamica si implicarea activa a publicului.

Pentru a va inscrie la conferinta ca participanti si mai multe detalii privind „EAT SMART. BUY LOCAL, accesati www.greenreport-conferinte.ro. Participarea este gratuita.

Website: www.greenreport-conferinte.ro, www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.