Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta “ZEN si viata cotidiana”, cu Guy Rivoallan din Franta

0

Conferinta “ZEN si viata cotidiana”, cu Guy Rivoallan din Franta

Vineri 24 octombrie, orele 19:00 – 21:00

Weekend de practica ZEN, cu Guy Rivoallan

Sambata 25 octombrie, orele 9:00 – 16:00

Duminica 26 octombrie, orele 9:00 – 12:00

Cost: Participare gratuita (donatie sugerata 30 ron pentru vineri seara si 100 ron pentru weekend)

Detalii suplimentare si inscrieri:  www.seedsforhappiness.ro

zen_Guy_oct2014
021. 3374822 sau 0760.907466
info@seedsforhappiness.ro

Guy taï shin RIVOALLAN este practicant zen din 1985. Invatatura i-a fost transmisa pe linia maestrului Taisen Deshimaru prin Etienne Zeisler, Roland Rech si Philippe Coupey. A devenit calugar in 1990, practica la DOJO ZEN PARIS si este responsabil de un grup de studiu si practica din Blanc-Mesnil. Lucreaza in domeniul social si ii place sa calatoreasca. A participat la scrierea cartii autobiografice a maestrului Taisen Deshimaru.

Maestrul Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul Maestrului Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, în calitate de succesor spiritual al acestuia, spiritul, esenţa profundă a Zenului. El este primul maestru trimis în Europa, fiind autorizat în acest sens de cele mai înalte autorităţi Zen ale ţării sale.

Practica buddhismului zen este o invitatie de a afla cum se poate ajunge la esenta a cine si ceea ce suntem cu adevarat, sa vedem dincolo de ceea ce numim sine. Nu sa ne gandim, sa simtim, sau sa avem idei profunde despre sine, ci sa ajungem efectiv la esenta sinelui.

Zen-ul este una dintre artele stravechi de accesare a starii de echilibru interior, fara atasamente, judecati sau presupuneri. Este o cale clara, simpla si eficace. Esenta practicii zen este zazenul – meditatia zen, care este poarta catre cunoastere si eliberare. Sa fii in prezenta unui practicant zen este o oportunitate pretioasa, caci transmisia adevarata se face de la inima la inima, deschiderea catre cunoastere fiind singura conditie necesara pentru a avea acces la intelepciunea straveche a buddhismului zen.

Conferinta de vineri 24 octombrie, este urmata de un weekend de prelegeri si practica zen, sub indrumarea lui Guy Taï sin Rivoallan si Jean Claude kusso Marsouin.

Pentru a participa, nu este necesara cunoasterea conceptelor zen sau practica preliminara. Va recomandam haine comode pentru weekend, sal/bluza calduroasa, sosete/papuci.

Pentru cei doresc sa afle mai multe despre zen, in biblioteca Centrului Seeds for Happiness sunt disponibile pentru lectura si imprumut, cateva sute de carti in romana, engleza si franceza. Mai multe detalii despre activitatea centrului: www.seedsforhappiness.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.