Conferinta Tema iubirii in pictura matrimoniala italiana a secolului al XV-lea

0

Sala de proiectii din corpul central al Muzeul National de Arta al Romaniei (intrarea A2)

Sambata, 17 ianuarie 2015, ora 11.00

Tarif: 10 lei (nu include vizitarea expozitiei)

Inscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

Aegidius Sadler - Portretul lui Bartolomeus Spranger si al sotiei sale Christina Muller, 1600

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa participati sambata, 17 ianuarie, ora 11.00, la conferintaTema iubirii in pictura matrimoniala italiana a secolului al XV-lea, prilejuita de expozitia ARS AMANDI. Tema iubirii in arta europeana a secolelor XVI – XIX. Conferinta este sustinuta de Ioana Magureanu, istoric de arta si asistent universitar colaborator in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, Facultatea de Istoria si Teoria Artei.

Intalnirea are loc in sala de proiectii din corpul central al muzeului (intrarea A2). Accesul se face pe baza unei rezervari prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021 314 81 19. Tarif: 10 lei (nu include vizitarea expozitiei).

Ioana Magureanu propune o discutie despre pictura matrimoniala florentina, un subiect tot mai studiat in ultimele decenii, care a pus in lumina conexiunea stransa intre contextul socio-cultural si semnificatia obiectelor artistice produse in aceasta epoca.

Expozitia ARS AMANDI. Tema iubirii in arta europeana a secolelor XVI – XIX cuprinde o selectie de saptezeci si trei de lucrari (pictura, desen si gravura) din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, al Muzeului National Brukenthal din Sibiu si al Bibliotecii Academiei Romane – Cabinetul de Stampe. Cu acest prilej sunt prezentate opere de arta putin sau deloc cunoscute – multe in premiera absoluta, dupa ce au fost recent restaurate.

Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53, Sector 1, Bucuresti 010063

Program de vizitare: miercuri – duminica
11.00 – 19.00 (mai – septembrie)
10.00 – 18.00 (octombrie – aprilie)
Accesul gratuit in prima miercuri din luna

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează