Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta SMART Diaspora 2020+ Cum valorificam potentialul strategic al diasporei romanesti

0

Marti, 15 septembrie 2015, Fundatia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), cu sprijinul Administratiei Prezidentiale, organizeaza la Palatul Cotroceni conferinta „SMART Diaspora 2020+: Cum valorificam potentialul strategic al diasporei romanesti”.

CAESAR_logo-01

Sesiunea de deschidere a conferintei ii va avea ca invitati de onoare si vorbitori principali pe Excelenta Sa Klaus Werner Iohannis, Presedintele Romaniei si Excelenta Sa Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe.

Scopul acestei conferinte este sa readuca valoarea diasporei romanesti in prim-planul agendei publice, sa genereze o dezbatere privitoare la rolul tinerilor romani pregatiti in strainatate in dezvoltarea Romaniei, si sa implice specialisti din domeniu care sa contureze proiecte concrete si propuneri de politici publice pe doua directii de actiune:
– Diaspora civica si politica: Cum consolidam influenta romaneasca peste hotare
– Repatrierea: Ce ii impiedica pe specialisti sa se intoarca in tara

Participantii la aceasta conferinta sunt experti, decidenti din mediul public, diplomati, lideri ai mediului asociativ din diaspora si reprezentanti ai mediului privat interesati de potentialul diasporei romanesti.
In cadrul evenimentului se vor constitui grupuri de lucru formate din specialisti si reprezentanti ai diasporei, ai mediului privat si ai mediului neguvernamental, cu urmatoarele prioritati: performante mai bune ale statului si ale institutiilor romanesti in apararea si promovarea drepturilor cetatenilor romani din diaspora, contributia diasporei la modernizarea si dezvoltarea economica a Romaniei, politici publice pentru repatriere, activarea diasporei pentru consolidarea influentei romanesti peste hotare si participarea diasporei la viata civica si politica a Romaniei. Printr-un proces de consultare cu reprezentanti ai diasporei romanesti si experti in domenii relevante tematicilor mentionate, aceste grupuri de lucru vor oferi un cadru pentru a continua dialogul inceput cu ocazia conferintei si vor avea ca scop elaborarea unor propuneri si directii de actiune concrete ce vor fi prezentate public in cursul anului 2016.

Conferinta „Smart Diaspora 2020+” este o continuare a proiectelor Fundatiei CAESAR si Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) derivate din Strategia Multidimensionala de Atragere in Romania a Tinerilor din Diaspora (SMART Diaspora), elaborata in cadrul acestor doua organizatii si lansata public pe 8 ianuarie 2013. Aceasta strategie reprezinta o propunere de politici publice care are ca scop valorificarea potentialului strategic al tinerilor inalt calificati de peste hotare si facilitarea contributiei lor la dezvoltarea Romaniei.

Fundatia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) este o comunitate de experti, un laborator de idei si o platforma de actiune civica pentru dezvoltarea economica si consolidarea democratica a Romaniei.

Institut de cercetare romanesc cu prezenta globala, CAESAR reuneste experti din intreaga lume selectati pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academica si profesionala.
Uniti in jurul unor valori comune – integritate, responsabilitate si profesionalism – expertii CAESAR ofera idei si solutii concrete in domeniile de importanta strategica pentru viitorul Romaniei. Pe baza acestor cunostinte si experiente globale, CAESAR promoveaza prin platforma proprie de actiune civica politici de dezvoltare la nivel local, regional si national.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.