Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta si weekend de practica ZEN / 24-26 octombrie

0

Conferinta “ZEN si viata cotidiana”, cu Guy Rivoallan din Franta

Vineri 24 octombrie, orele 19:00 – 21:00

Weekend de practica ZEN, cu Guy Rivoallan

Sambata 25 octombrie, orele 9:00 – 16:00

Duminica 26 octombrie, orele 9:00 – 12:00

Cost: Participare gratuita (donatie sugerata 30 ron pentru vineri seara si 100 ron pentru weekend)

Detalii suplimentare si inscrieri:

www.seedsforhappiness.ro
021. 3374822 sau 0760.907466
info@seedsforhappiness.ro

zen_Guy_oct2014

…..

Guy taï shin RIVOALLAN este practicant zen din 1985. Invatatura i-a fost transmisa pe linia maestrului Taisen Deshimaru prin Etienne Zeisler, Roland Rech si Philippe Coupey. A devenit calugar in 1990, practica la DOJO ZEN PARIS si este responsabil de un grup de studiu si practica din Blanc-Mesnil. Lucreaza in domeniul social si ii place sa calatoreasca. A participat la scrierea cartii autobiografice a maestrului Taisen Deshimaru.

Maestrul Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul Maestrului Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, în calitate de succesor spiritual al acestuia, spiritul, esenţa profundă a Zenului. El este primul maestru trimis în Europa, fiind autorizat în acest sens de cele mai înalte autorităţi Zen ale ţării sale.

Practica buddhismului zen este o invitatie de a afla cum se poate ajunge la esenta a cine si ceea ce suntem cu adevarat, sa vedem dincolo de ceea ce numim sine. Nu sa ne gandim, sa simtim, sau sa avem idei profunde despre sine, ci sa ajungem efectiv la esenta sinelui.

Zen-ul este una dintre artele stravechi de accesare a starii de echilibru interior, fara atasamente, judecati sau presupuneri. Este o cale clara, simpla si eficace. Esenta practicii zen este zazenul – meditatia zen, care este poarta catre cunoastere si eliberare. Sa fii in prezenta unui practicant zen este o oportunitate pretioasa, caci transmisia adevarata se face de la inima la inima, deschiderea catre cunoastere fiind singura conditie necesara pentru a avea acces la intelepciunea straveche a buddhismului zen.

Conferinta de vineri 24 octombrie, este urmata de un weekend de prelegeri si practica zen, sub indrumarea lui Guy Taï sin Rivoallan si Jean Claude kusso Marsouin.

Pentru a participa, nu este necesara cunoasterea conceptelor zen sau practica preliminara. Va recomandam haine comode pentru weekend, sal/bluza calduroasa, sosete/papuci.

Pentru cei doresc sa afle mai multe despre zen, in biblioteca Centrului Seeds for Happiness sunt disponibile pentru lectura si imprumut, cateva sute de carti in romana, engleza si franceza. Mai multe detalii despre activitatea centrului: www.seedsforhappiness.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.