Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONFERINTA Raluca Ada Popa: Securitatea in era digitala

0

Sambata 21.05.2016 incepand cu ora 10:30 Science HUB organizeaza videoconferinta cu Raluca Ada Popa pe tematica Securitatea in era digitala.

Sursa: aici.

Raluca Popa UC Berkeley Engineering Photos Copyright Noah Berger / 2015

Raluca Popa UC Berkeley Engineering Photos Copyright Noah Berger / 2015

Raluca Ada Popa este asistent profesor la Berkeley University 1 in cadrul Departamentului de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, în Silicon Valley, în inima informaticii.

Raluca a absolvit Colegiul National “Gheorghe Lazar” din Sibiu dupa care a urmat ca stundeta, masterand si doctorand cursurile la MIT 2 in Statele Unite ale Americii. Apoi a urmat pentru un an cursurile Caltech (California Institute of Technology) pentru ca apoi sa urmeze un post-doctorat la ETH (Swiss Federal Institute of Technology) la Zurich.

Teza ei de doctorat a câștigat premiul Sprowls, pentru cea mai bună teză în informatică de la MIT. Proiectul ei CryptDB este folosit de companii precum Google sau Lincoln Labs. Un alt proiect de-al ei, intitulat Mylar, este folosit de spitalul Newton-Wellesley din Boston.

In 2014 a obtinut premiul pentru cel mai bun student roman in strainatate oferit de Liga Studentilor Romani in Strainatate.

In cadrul videoconferintei vom discuta atat despre drumul spre universitatile de top din Statele Unite cat si despre cele mai importante aspecte care tin de securitatea informatiei, modul de criptare si cum ne poate influenta activitatea in mediul digital.

Agenda conferintei:

10:30-10:50 Prezentare educatie Raluca Ada Popa

10:50-11:10 Securitate in era digitala (proiecte, cercetare, perspective)

11:10-12:00 Intrebari live de la locatiile partenere

Conferinta va fi transmisa in direct in mai multe locatii dupa cum urmeaza:

Bucuresti la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Sibiu la Colegiul National Gheorghe Lazar

Focsani la Colegiul National Unirea

Drobeta Turnu Severin Colegiul National Traian

Cluj Napoca – ClujHUB

Ramnicu Valcea – Colegiul National de Informatica “Traian”

Bistrita-Nasaud – Colegiul National Andrei Muresan

Inregistrarea se face la acest link si este obligatorie pentru fiecare locatie. Pentru nelamuriri va rugam sa lasati un comentariu acestei postari. Va multumim.

https://www.eventbrite.com/e/raluca-ada-popa-mitberkeley-securitate-in-era-digitala-tickets-25423749118
http://www.eecs.berkeley.edu/~raluca/ ↩
http://www.mit.edu ↩

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.