Conferinţa pentru Participarea Tinerilor „Tinerii votează – Tinerii contează” – prezentarea rezultatelor

0

Consiliul Tineretului din România – CTR, în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Ministerul Tineretului şi Sportului, alături de o serie de organizaţii neguvernamentale,  a desfăşurat în perioada ianuarie-iunie 2014 Campania Naţională de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează”. Scopul campaniei a fost de a stimula participarea activă a tinerilor la viaţa democratică europeană şi naţională, în special prin încurajarea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European 2014, în calitate de cetaţeni corect informaţi şi responsabili.

unnamed

În cadrul proiectului au fost implementate o serie de activităţi, dintre care amintim:

  • Crearea unei comunităţi de 15 Tineri Ambasadori ai Participării şi asistarea acestora pentru a desfășura activități locale și regionale ce vizau participarea civică a tinerilor
  • Organizarea a 2 training-uri de pregătire a Ligii Tinerilor Ambasadori pentru Participare
  • Organizarea a 9 seminarii regionale de informare, în toate regiunile de dezvoltare ale ţării
  • Organizarea a 4 dezbateri regionale  între tineri şi candidaţi pentru Parlamentul European, în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.
  • Identificarea priorităților tinerilor referitor la nivel național ,dar și în ceea ce privește interesul pentru Uniunea Europeană

Consiliul Tineretului din România a organizat Conferinţa pentru Participarea Tinerilor – prezentarea rezultatelor, în data de 25 iunie 2014, începând cu orele 11:00, la Casa ONU, București.

La eveniment au participat domnul Daniel DUȚĂ, Autoritatea Electorală Permanentă, doamna Valentina Unguroiu, Biroul de Informare al Parlamentului European în România și domnul Vlad Țone din partea Ministerului Tineretului și Sportului, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din România, precum şi tineri direct interesaţi.

În cadrul conferinței finale au fost descrise activitățile întreprinse în cadrul campaniei, dar și rezultatele obținute referitor la implicarea tinerilor în spațiul public, comunicarea dintre tineri, ong-uri și autoritățile publice și prioritățile tinerilor în cadrul spectrului european mai larg. De asemenea, a fost facilitată o dezbatere între tinerii prezenți și reprezentanții autorităților publice partenere în campanie cu privire la motivația tinerilor de a se implica în comunitățile din care provin, dar și la nivel european prin dezvoltarea culturii participative.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează