Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinţa pentru Participarea Tinerilor „Tinerii votează – Tinerii contează” – prezentarea rezultatelor

0

Consiliul Tineretului din România – CTR, în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Ministerul Tineretului şi Sportului, alături de o serie de organizaţii neguvernamentale,  a desfăşurat în perioada ianuarie-iunie 2014 Campania Naţională de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează”. Scopul campaniei a fost de a stimula participarea activă a tinerilor la viaţa democratică europeană şi naţională, în special prin încurajarea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European 2014, în calitate de cetaţeni corect informaţi şi responsabili.

unnamed

În cadrul proiectului au fost implementate o serie de activităţi, dintre care amintim:

  • Crearea unei comunităţi de 15 Tineri Ambasadori ai Participării şi asistarea acestora pentru a desfășura activități locale și regionale ce vizau participarea civică a tinerilor
  • Organizarea a 2 training-uri de pregătire a Ligii Tinerilor Ambasadori pentru Participare
  • Organizarea a 9 seminarii regionale de informare, în toate regiunile de dezvoltare ale ţării
  • Organizarea a 4 dezbateri regionale  între tineri şi candidaţi pentru Parlamentul European, în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.
  • Identificarea priorităților tinerilor referitor la nivel național ,dar și în ceea ce privește interesul pentru Uniunea Europeană

Consiliul Tineretului din România a organizat Conferinţa pentru Participarea Tinerilor – prezentarea rezultatelor, în data de 25 iunie 2014, începând cu orele 11:00, la Casa ONU, București.

La eveniment au participat domnul Daniel DUȚĂ, Autoritatea Electorală Permanentă, doamna Valentina Unguroiu, Biroul de Informare al Parlamentului European în România și domnul Vlad Țone din partea Ministerului Tineretului și Sportului, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din România, precum şi tineri direct interesaţi.

În cadrul conferinței finale au fost descrise activitățile întreprinse în cadrul campaniei, dar și rezultatele obținute referitor la implicarea tinerilor în spațiul public, comunicarea dintre tineri, ong-uri și autoritățile publice și prioritățile tinerilor în cadrul spectrului european mai larg. De asemenea, a fost facilitată o dezbatere între tinerii prezenți și reprezentanții autorităților publice partenere în campanie cu privire la motivația tinerilor de a se implica în comunitățile din care provin, dar și la nivel european prin dezvoltarea culturii participative.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.