Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta „Pecetea Numelui”, sustinuta de Claudiu Bazavan

0

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 27 septembrie, ora 19.00, la conferinta: Pecetea Numelui, sustinuta de Claudiu Bazavan. 

Pecetea Numelui

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 27 septembrie, ora 19.00, la conferinta: Pecetea Numelui, sustinuta de Claudiu Bazavan.

„… numele voastre sunt scrise in ceruri” (Luca 10, 20)

La opt zile de la nastere micul om primeste un nume. Curand numele i se va imprima in carnea sufletului, influentandu-i optiunile, gusturile si traseul existential. Comun sau nu, traditional sau exotic, numele lui va cantari cat un destin. Desigur, birocratia va incerca sa ii anuleze identitatea, obligandu-l sa poarte de la nastere si pana la moarte un numar.

Codul numeric personal il va insoti mai fidel decat umbra in toate situatiile si in toate ipostazele: la gradinita, la scoala, la spital, la banca, la politie, la supermarket, de fiecare data cand va fi nevoit sa calce in vreo institutie publica.

Desi societatea nu pune mare pret pe numele cetatenilor sai, tocmai numele randuit in a opta zi de la nastere si confirmat la Botez confera purtatorului sau vocatia. Vrem, nu vrem, ne miscam cu totii in matricea numelui personal si neaparat in dauna numarului personal. In principiu „esti precum te numesti”.

Este numele mai mult decat o simpla intamplare? Cat de mult afecteaza semnificatia numelui pe purtatorul sau? Se poate vorbi despre predestinatie doar pentru ca te numesti astfel si nu altfel? Poate decide numele tau in locul tau? Nu cumva numele atenteaza la libertatea personala? Te poti elibera de povara numelui pe care il porti?.

Conferinta se va desfasura in elegantul spatiu al Grand Hotel Continental, o cladire clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.

Lector: Claudiu Bazavan

Data: 27 Septembrie 2012; Ora: 19:00

Cost: 30 ron, Cost studenti si pensionari: 25 ron

Locul desfasurarii: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56 (intrare din str. I. Campineanu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.