CONFERINTA: Parenting prin ochii copilului

0

Jody Pawel şi Urania Cremene deschid sezonul conferinţelor de parenting, din Bucureşti

Parenting prin ochii copilului

22 februarie 2014 Crystal Palace Ballroom 

poster final

Jody Johnston Pawel unul dintre liderii mondiali în educarea părinţilor din ultimii 30 de ani, facilitând cursuri pentru mii de părinţi, educatori, consilieri, profesori şi psihologi din SUA şi din întreaga lume, membru al „Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative” încă de la înfiinţare, din care fac parte cei mai bine cotaţi autori de metodologii de parenting din Statele Unite, a sosit în România ca invitat special la prima conferinţă de parenting din acest an din Bucureşti.

Ea va susţine pe 22 februarie 2014, la Crystal Ballroom Palace, alături de Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop România, o conferinţă cu o abordare echilibrată a conceptului de parenting, adresată părinţilor, cadrelor didactice şi mediului jurnalistic. Conferinţa “Parenting prin ochii copilului”, organizată de Urania Cremene, şi Lumea lui MOMO, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate, printre care şi lansarea oficială a Parent’s Toolshop în România.

Conferinţa din 22 februarie, propune două teme părinţilor care îşi doresc consolidarea relaţiei cu propriul copil „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil” – despre cum să creşti un copil independent şi responsabil, şi Mami, tati, nu o să fiu fetiţa toată viaţa. Cum o să fiu eu, ca femeie?” – despre cum să creşti o fată care să ajungă o femeie împlinită şi cu încredere în propria-i persoană – pentru a rămâne conectaţi unul la celălalt, pentru ajunge la el fără metode coercitive, sprijinindu-l să crească independent, responsabil şi cu stimă de sine

“Responsabilitatea este abilitatea de a accepta consecinţele alegerilor pe care le facem. Nu putem aştepta până când copiii ating maturitatea pentru a începe procesul transferării responsabilităţii către ei. Copiii se maturizează când învăţa să accepte treptat responsabilitatea pentru alegerile şi faptele lor. Procesul transferării implica o serie de deprinderi pe care părinţii să le poată transmite mai departe, iar independenta sănătoasă se construieşte lărgindu-le orizontul şi observându-le continuu abilităţile „a declarat Jody Pawel, Parent’s Toolshop UŞA.

 „Dacă există un ingredient pe care îl au toţi oamenii satisfăcuţi cu viaţa lor, acesta este stima de sine, încrederea în propria persoană. Dacă nu ai încredere în propria persoană, nu ai cum să depăşeşti mediocritatea în niciun domeniu. Metodologia Parent’s Toolshop, nu vine să ofere reţete perfecte sau modalităţi rapide pentru părintele aflat în impas – pentru că aşa ceva nu există. Vine mai degrabă să îţi spună că, atâta timp cât îţi iubeşti copilul necondiţionat şi accepţi că este o altă persoană care are alte nevoi, alte dorinţe şi face alte alegeri decât ai vrea tu să facă, relaţia ta cu el se va îmbunătăţi considerabil” a declarat Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop România.

La începutul celui de-al doilea modul dedicate fetelor- femei în devenire, Florina Onetiu, fondatoarea Academiei Femeilor, este invitată să le împărtăşească părinţilor ce a ajutat–o pe ea, să devină o femeie împlinită atât pe plan personal cât şi profesional, şi cu încredere de sine.

Echipa de voluntari ai Fundaţiei Tineri pentru Tineri, una din cele mai vechi fundaţii naţionale, şi non profit din România, se alătura conferinţei „Parenting prin ochii copilului”, pentru a veni în sprijinul părinţilor participanţi. Aceasta este o modalitate de a-i apropia pe părinţi de copiii, de a cunoaşte mai bine generaţia actuală de adolescenţi şi să asculte aşa cum se vede şi din perspectiva lor relaţia cu părinţii.

„Ne-am dorit foarte mult ca în mijlocul nostru să avem nişte copii minunaţi – tineri adolescenţi, care să ne dovedească cât de responsabilă poate fi generaţia aceasta, şi prin ochii cărora să ne privim viaţa şi felul în care ne creştem şi ne educăm copiii. Noi suntem în mijlocul lor zi de zi, prin programele de educaţie nonformala pe care le desfăşuram, şi înţelegem nevoia lor de a fi auziţi şi ascultaţi de către părinţii lor” a declarat Mirela Loghin, fondatoarea Lumea lui MOMO.

Pentru a veni în întâmpinarea părinţilor şi a transforma conferinţa într-un eveniment pentru întreaga familie, organizatorii pun la dispoziţia tuturor participanţilor, gratuit, un loc special de joacă şi unul de alăptare pentru mamele cu bebeluşi, în interiorul sălii de conferinţă. Locul de joacă, aflat în imediata vecinătate a sălii de conferinţă, va întâmpina copii cu ateliere de reciclare creativă, oferite de Lumea lui MOMO, şi cu jucării de lemn puse la dispoziţie de Marvelous Store, pe toată durata conferinţei.

Informatii utile:

www.conferinteleuraniacremene.ro, www.facebook/parent’s toolshop romania-urania cremene.ro

  

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.