CONFERINTA: Parenting prin ochii copilului

0

Jody Pawel şi Urania Cremene deschid sezonul conferinţelor de parenting, din Bucureşti

Parenting prin ochii copilului

22 februarie 2014 Crystal Palace Ballroom 

poster final

Jody Johnston Pawel unul dintre liderii mondiali în educarea părinţilor din ultimii 30 de ani, facilitând cursuri pentru mii de părinţi, educatori, consilieri, profesori şi psihologi din SUA şi din întreaga lume, membru al „Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative” încă de la înfiinţare, din care fac parte cei mai bine cotaţi autori de metodologii de parenting din Statele Unite, a sosit în România ca invitat special la prima conferinţă de parenting din acest an din Bucureşti.

Ea va susţine pe 22 februarie 2014, la Crystal Ballroom Palace, alături de Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop România, o conferinţă cu o abordare echilibrată a conceptului de parenting, adresată părinţilor, cadrelor didactice şi mediului jurnalistic. Conferinţa “Parenting prin ochii copilului”, organizată de Urania Cremene, şi Lumea lui MOMO, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate, printre care şi lansarea oficială a Parent’s Toolshop în România.

Conferinţa din 22 februarie, propune două teme părinţilor care îşi doresc consolidarea relaţiei cu propriul copil „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil” – despre cum să creşti un copil independent şi responsabil, şi Mami, tati, nu o să fiu fetiţa toată viaţa. Cum o să fiu eu, ca femeie?” – despre cum să creşti o fată care să ajungă o femeie împlinită şi cu încredere în propria-i persoană – pentru a rămâne conectaţi unul la celălalt, pentru ajunge la el fără metode coercitive, sprijinindu-l să crească independent, responsabil şi cu stimă de sine

“Responsabilitatea este abilitatea de a accepta consecinţele alegerilor pe care le facem. Nu putem aştepta până când copiii ating maturitatea pentru a începe procesul transferării responsabilităţii către ei. Copiii se maturizează când învăţa să accepte treptat responsabilitatea pentru alegerile şi faptele lor. Procesul transferării implica o serie de deprinderi pe care părinţii să le poată transmite mai departe, iar independenta sănătoasă se construieşte lărgindu-le orizontul şi observându-le continuu abilităţile „a declarat Jody Pawel, Parent’s Toolshop UŞA.

 „Dacă există un ingredient pe care îl au toţi oamenii satisfăcuţi cu viaţa lor, acesta este stima de sine, încrederea în propria persoană. Dacă nu ai încredere în propria persoană, nu ai cum să depăşeşti mediocritatea în niciun domeniu. Metodologia Parent’s Toolshop, nu vine să ofere reţete perfecte sau modalităţi rapide pentru părintele aflat în impas – pentru că aşa ceva nu există. Vine mai degrabă să îţi spună că, atâta timp cât îţi iubeşti copilul necondiţionat şi accepţi că este o altă persoană care are alte nevoi, alte dorinţe şi face alte alegeri decât ai vrea tu să facă, relaţia ta cu el se va îmbunătăţi considerabil” a declarat Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop România.

La începutul celui de-al doilea modul dedicate fetelor- femei în devenire, Florina Onetiu, fondatoarea Academiei Femeilor, este invitată să le împărtăşească părinţilor ce a ajutat–o pe ea, să devină o femeie împlinită atât pe plan personal cât şi profesional, şi cu încredere de sine.

Echipa de voluntari ai Fundaţiei Tineri pentru Tineri, una din cele mai vechi fundaţii naţionale, şi non profit din România, se alătura conferinţei „Parenting prin ochii copilului”, pentru a veni în sprijinul părinţilor participanţi. Aceasta este o modalitate de a-i apropia pe părinţi de copiii, de a cunoaşte mai bine generaţia actuală de adolescenţi şi să asculte aşa cum se vede şi din perspectiva lor relaţia cu părinţii.

„Ne-am dorit foarte mult ca în mijlocul nostru să avem nişte copii minunaţi – tineri adolescenţi, care să ne dovedească cât de responsabilă poate fi generaţia aceasta, şi prin ochii cărora să ne privim viaţa şi felul în care ne creştem şi ne educăm copiii. Noi suntem în mijlocul lor zi de zi, prin programele de educaţie nonformala pe care le desfăşuram, şi înţelegem nevoia lor de a fi auziţi şi ascultaţi de către părinţii lor” a declarat Mirela Loghin, fondatoarea Lumea lui MOMO.

Pentru a veni în întâmpinarea părinţilor şi a transforma conferinţa într-un eveniment pentru întreaga familie, organizatorii pun la dispoziţia tuturor participanţilor, gratuit, un loc special de joacă şi unul de alăptare pentru mamele cu bebeluşi, în interiorul sălii de conferinţă. Locul de joacă, aflat în imediata vecinătate a sălii de conferinţă, va întâmpina copii cu ateliere de reciclare creativă, oferite de Lumea lui MOMO, şi cu jucării de lemn puse la dispoziţie de Marvelous Store, pe toată durata conferinţei.

Informatii utile:

www.conferinteleuraniacremene.ro, www.facebook/parent’s toolshop romania-urania cremene.ro

  

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează