Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința Natura și orașul @Muzeul „Grigore Antipa”, 30 septembrie

0

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București vă invită la conferința „Natura și orașul”, susținută de către domnul Dr. Philippe Clergeau, profesor de ecologie la Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris și specialist în ecologie urbană și teritorială.

Conferința va avea loc vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Multimedia a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

natura-si-orasul

Membru al unor prestigioase consilii științifice naționale și internaționale, Dr. Philippe Clergeau a primit numeroase distincții științifice, printre domeniile sale de cercetare fiind și studiul relațiilor dintre ecologie și planificarea urbană, precum și gestionarea speciilor invazive. Distinsul profesor subliniază în cadrul lucrărilor sale importanța și funcțiile biodiversității ca motor al urbanismului durabil, activitatea sa de cercetare concentrându-se în principal pe metodele de îmbunătățire a biodiversității urbane.

„Pentru a atinge durabilitatea ecosistemelor urbane, orașul nu se mai poate mulțumi cu urbanismul actual, ci trebuie să integreze în mod fundamental biodiversitatea și serviciile ecologice pe care aceasta le furnizează. Deși există reglementări tehnice, referitoare la poluare, la ambianța estetică și calitatea mediului de viață citadin, doar o reconsiderare a locului naturii în oraș poate face ca aspecte cum ar fi creșterea densității urbane a automobilelor să fie acceptabile”, susține Prof. Dr. Philippe Clergeau.

Dacă doriți să aflați cât de important este rolul naturii și, prin urmare, al biodiversității plantelor și animalelor pentru un oraș, vă așteptăm să participați la această conferință!

Participarea la eveniment este gratuită! Conferința va fi susținută în limba engleză. Rezervarea, în limita a 100 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Conferința este organizată în parteneriat cu BRD-Groupe Société Générale, Bucharest Science Festival, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă, Asociația Parcul Natural Văcărești, Image Factory, EFdeN, ECOTIC și cu Romania Green Building Council.

Parteneri media: MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.