Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta nationala „Rolul statului in promovarea responsabilitatii sociale corporative” Bucuresti 28 septembrie 2012

0

In continuarea seriei de evenimente dedicate promovarii responsabilitatii sociale organizate in cadrul proiectului „Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC”, avem deosebita placere de a va invita la conferinta nationala „Rolul statului in promovarea responsabilitatii sociale corporative”.

Evenimentul va avea loc pe data de 28 septembrie la Hotel Howard Johnson, Bucuresti, incepand cu orele 09:00 si are ca obiectiv facilitarea unui dialog intre decidenti politici, manageri din companii, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, camerelor de comert si industrie si asociatiilor de IMM-uri, in vederea identificarii de solutii pentru stimularea programelor de CSR in Romania. 

Participarea la conferință este gratuită, iar înscrierile pentru eveniment se pot face online pe pagina dedicata evenimentului, www.actionamresponsabil.ro

Accesand link-ul  www.actionamresponsabil.ro  puteti consulta lista panelistilor si temele de dezbatere.

TEME DE DEZBATERE

  •    Este sau ar trebui să fie statul un motor în demersul de promovare a responsabilității sociale?
  •    Ce poate face statul român în vederea susținerii inițiativelor de responsabilitate socială corporativă?
  •    Strategia națională de promovare a responsabilității sociale poate fi o bază pentru programe viabile, cu rezultate    sustenabile?
  •    RSC între inițiativă voluntară și obligație legală.
  •    Raportare. Standarde. Cine și ce raportează?
  •    Rolul statului de la coerciție la proactivitate.
  •    Modalități de reglementare: constrângere, prescripție, restricție și facilitate condiționată.
  •    Facilități fiscale și subvenții pentru organizațiile responsabile.
  •    Viitorul responsabilității sociale în România. Economia socială. Responsabilitatea socială în educație.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.