Conferinta nationala „Rolul statului in promovarea responsabilitatii sociale corporative” Bucuresti 28 septembrie 2012

0

In continuarea seriei de evenimente dedicate promovarii responsabilitatii sociale organizate in cadrul proiectului „Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC”, avem deosebita placere de a va invita la conferinta nationala „Rolul statului in promovarea responsabilitatii sociale corporative”.

Evenimentul va avea loc pe data de 28 septembrie la Hotel Howard Johnson, Bucuresti, incepand cu orele 09:00 si are ca obiectiv facilitarea unui dialog intre decidenti politici, manageri din companii, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, camerelor de comert si industrie si asociatiilor de IMM-uri, in vederea identificarii de solutii pentru stimularea programelor de CSR in Romania. 

Participarea la conferință este gratuită, iar înscrierile pentru eveniment se pot face online pe pagina dedicata evenimentului, www.actionamresponsabil.ro

Accesand link-ul  www.actionamresponsabil.ro  puteti consulta lista panelistilor si temele de dezbatere.

TEME DE DEZBATERE

  •    Este sau ar trebui să fie statul un motor în demersul de promovare a responsabilității sociale?
  •    Ce poate face statul român în vederea susținerii inițiativelor de responsabilitate socială corporativă?
  •    Strategia națională de promovare a responsabilității sociale poate fi o bază pentru programe viabile, cu rezultate    sustenabile?
  •    RSC între inițiativă voluntară și obligație legală.
  •    Raportare. Standarde. Cine și ce raportează?
  •    Rolul statului de la coerciție la proactivitate.
  •    Modalități de reglementare: constrângere, prescripție, restricție și facilitate condiționată.
  •    Facilități fiscale și subvenții pentru organizațiile responsabile.
  •    Viitorul responsabilității sociale în România. Economia socială. Responsabilitatea socială în educație.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează