Conferința națională „O altfel de educație pentru o altfel de generație” ediția a VIII-a sâmbătă, 25 mai 2024, ora 10:00 la Școala Privată Aletheea

0

Cum rămânem conectați la UNIVERSUL elevilor, pe măsură ce generațiile se schimbă? Sunt NEVOILE elevilor în continuă schimbare? Dar ale profesorilor? Cum îi învățăm pe elevi să își acceseze MOTIVAȚIA INTERNĂ astfel încât să rămână IMPLICAȚI activ în procesul de învățare?

Pentru a găsi răspunsuri la toate aceste întrebări, profesorii Aletheea îi invită pe colegii lor din întreaga țară la o serie de ateliere ALTFEL, de la profesori pentru profesori, în cadrul celei de-a opta ediții a conferinței naționale „O altfel de educație pentru o altfel de generație”, care va avea loc sâmbătă, 25 mai 2024, de la ora 10:00. Ne-am propus să petrecem împreună o zi dedicată practicilor educaționale care vizează tema acestei ediții, un curriculum relevant pentru elevii de azi și de mâine, în campusul școlar Aletheea, un mediu optim de învățare pentru „elevii” de toate vârstele.

În deschidere, vom dezbate tema acestei ediții împreună cu invitații noștri, Anca Nedelcu, prof. univ. dr., Firuța Tacea, conf. univ. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București și Flavia Popa, secretar general al BRD Groupe Société Générale. Dialogul va fi moderat de prof. Grațiela Bălcescu, coordonator educațional al ciclului primar la Aletheea.

Pentru sesiunea practică, sunt organizate 7 ateliere:

  • Fii mai deștept decât creierul tău: predare – învățare eficientă, atelier susținut de prof. Aletheea Grațiela Bălcescu, coordonator ciclul primar

  • Impactul tehnologiilor asupra învățării: echilibru, limite, beneficii, riscuri, atelier susținut de prof. Aletheea Laura Petrescu și consilier școlar Aletheea Andrei Dumitrescu

  • Învățarea prin proiecte – organizarea curriculumului școlar în module de timp, atelier susținut de prof. Aletheea Aniela Mancaș și Vasile Brașovanu

  • Anxietate și depresie la clasă – cine și de unde le aduce?, atelier susținut de consilier școlar Aletheea Mihaela Racoviță și psiholog Marius Rusu

  • Muzica învățării – sunete și ritmuri la orice disciplină, atelier susținut de prof. Aletheea Andrei Lăzăroiu și prof. Ana-Maria Rusu, Colegiul Național „Unirea”, Focșani

  • Joc și descopăr, atelier susținut de prof. Aletheea Răzvan Romila, George Enescu & Vasile Băcilă

  • Adaptarea curriculumului școlar la nevoile elevilor de azi și de mâine, atelier susținut de conf. univ. Firuța Tacea

În încheiere, vom purta un dialog despre starea de bine a cadrelor didactice, discuție moderată de Andrei Dumitrescu, psiholog și consilier școlar la Aletheea și Marius Rusu, psiholog.

Ne dorim ca evenimentul, susținut de specialiștii școlii și gândit într-o manieră interactivă, să fie accesibil cât mai multor profesori din întreaga țară, din acest motiv participarea la conferință este gratuită, cu ajutorul sponsorilor noștri și a părinților din comunitatea Aletheea, care au asigurat cumpărarea biletelor pentru profesori. Credem că este tot mai evidentă nevoia profesorilor din întreaga țară de a participa la ateliere practice, de primi exemple de metode și de resurse care pot fi aplicate imediat la clasă, pentru îmbunătățirea calității educației oferite copiilor. Ne-am asumat acest rol, de împărtășire a know-how-ului nostru educațional încă de la deschiderea școlii, acum 10 ani, iar de-a lungul timpului am contribuit la instruirea a sute de profesori. 

Înscrierea se poate confirma prin completarea acestui formular: https://tinyurl.com/4evkyzu4

Sponsorii acestei ediții sunt: ONE United Properties, Mușat & Asociații, Observator Cultural, BCR, Spoonful, Herlitz, Pelikan.

Parteneri: Editura Publica, România Pozitivă, The Funny Brand, Edu Class.

Conferința „O altfel de educație pentru o altfel de generație” face parte din programul Aletheea (de) 10, un program educațional dedicat profesorilor, psihologilor și specialiștilor în educație din întreaga țară, de (re)formare a calității relației elev-profesor, prin: proiectarea predării-învățării-evaluării din perspectiva copiilor, crearea de activități de învățare motivante pentru copii, de forme de evaluare neconvenţionale, de activităţi nonformale – forme de învăţare hibride.

Programul Aletheea (de) 10 face parte din strategia de responsabilitate socială a școlii de a împărtăși bunele noastre practici educaționale dezvoltate în acești ani de funcționare și de a contribui astfel la îmbunătățirea calității educației oferite copiilor din România.

Pentru mai multe informații despre programul educațional Aletheea (de) 10, parteneriate sau colaborări ne puteți contacta prin e-mail la adresa evenimente@aletheea.ro sau la numărul de telefon 0773331196.

Școala Privată Aletheea reprezintă o formulă emoțională și educațională, un spațiu în care stabilim constant conexiuni între învățarea formală şi cea informală. Aflată în cel de-al zecelea an de funcționare, Școala Privată Aletheea a fost fondată în anul 2014 de Mona Mușat și este o instituție privată acreditată, 100% românească. 

Aletheea şi-a asumat o filosofie educațională proprie, deschisă şi permeabilă la schimbare, capabilă să pregătească elevii pentru adecvarea permanentă la modelele culturale ale viitorului. Şcoala a fost acreditată de Ministerul Educației și Cercetării şi a devenit, în cei 10 ani de funcționare, un adevărat motor al schimbării în educație. 

Filosofia educațională Aletheea are la bază curriculum-ul naţional românesc şi a dezvoltat, în paradigma educaţională constructivistă, un sistem care oferă: opţiuni interactive (competenţe transferabile şi anticipative, conţinuturi transdisciplinare, deschidere către noi conţinuturi), o pedagogie orientată către (inter)acţiune şi un mediu educaţional care stabileşte constant conexiuni între învăţarea formală şi cea informală. La Aletheea, „învăţarea vizibilă” este tradusă în autonomia fiecărui copil de a-şi construi propriul design al schimbării în viața personală: emoțional, academic și moral.

Comunitatea Aletheea, formată din peste 340 de elevi, părinţii acestora și profesorii şcolii, este angajată – profesional şi social – în susţinerea şi dezvoltarea altor comunităţi şcolare din România prin furnizarea de know how educaţional, de resurse și instrumente de lucru la clasă, precum și prin acțiuni umanitare şi de voluntariat în școli din zone defavorizate ale țării. 

Campusul școlar, construit de la zero în zona de nord a Bucureștiului, asigură Școlii Aletheea renumele uneia dintre cele mai frumoase școli din București. Clădirea şi toate facilităţile – sala de sport, spațiile exterioare și interioare generoase, mobilierul și echipamentele – au fost proiectate astfel încât să ofere copiilor o „stare de bine”. 

Mai multe detalii despre Școala Aletheea regăsiți pe: www.aletheea.ro, precum și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/aletheea/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.