Conferința Națională de Fiscalitate

0

Conferința Națională de Fiscalitate 5-7 mai 2015 Ediția a V-a

În perioada 5-7 mai, la Facultatea de Drept a Universității din București, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Conferinței Naționale de Fiscalitate.

Anul acesta, conferința a tratat aspecte naționale și internaționale din legislația fiscală, incluzând 2 zile de prelegeri, precum și o zi cu 3 workshop-uri, iar temele dezbătute au privit noile coduri, fiscal și de procedură fiscală, influențele aderării la Uniunea Europeană asupra fiscalității în România, mijloace de reprimare a evaziunii fiscale – loteria bonului fiscal, despre fiscalitate și moralitate – impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii, măsurile OECD cu privire la erodarea bazei impozabile și transferul profiturilor, aspecte fiscale internaționale – structurile de tip holding, introducerea în contenciosul fiscal și o analiză a securității sociale internaționale.

Prelegerile au fost susținute de nume importante din domeniul fiscalității, juriști și economiști deopotrivă, precum: dna Diana Magdalena Bulancea, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti- secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, detaşată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Serviciul contencios al Uniunii Europene, agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene,    dl Bogdan Iacob, prep. univ. drd. la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, avocat în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură Iacob M. Mihai-Bogdan, dl Mihai Ruiu, reprezentant al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din București,
dl Dan Schwartz, managing partner în cadrul companiei RSM Scot, din top 10 cele mai mari rețele independente de audit, finanțe, taxe și consultanță din lume, dl Gabriel Biriș, partener fondator în cadrul firmei de avocatură BirişGoran, unul din cei mai importanți experți fiscali din țară, cu peste 19 ani de experiență în domeniu , dl Dan Dascălu, expert în probleme de drept fiscal, drept administrative şi dreptul muncii, partener D&B David şi Baias, dl Gabriel Sincu, director executiv în cadrul departamentului de asistență fiscală al companiei Ernst&Young, cu peste 16 ani de experiență în consultanță fiscală, contabilitate și externalizarea serviciilor de salarizare pentru numeroase companii de mari dimensiuni, membru al comisiei de consultare din cadrul Consiliului Investitorilor Străini, dl Edwin Warmerdam, tax partner in the Tax Advisory Services Department în cadrul Mazars România, expert în real estate, finanțe și energie, dl Andrei Iancu, senior asociat în cadrul Dragne&Asociații și asistent univ. dr. la Facultatea de Drept și dl Claudiu Ioniță, Senior Tax Consultant în cadrul Mazars România.

Publicul țintă al conferinței s-a axat  către studenți ai facultăților de drept din țară, dar și cu profil economic, precum și practicienilor în domeniul dreptului și al fiscalității în general. Păstrând tradiţia şi abordând subiecte diverse, dar actuale, conferinţa a fost un real succes, reunind un număr de aproximativ 132 de participanţi, în cele 3 zile.

În final, ELSA Bucureşti multumeşte partenerilor evenimentului, BirişGoran, pentru ajutorul oferit în scopul organizării acestei conferinţe.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează