Conferința Națională de Fiscalitate

0

Conferința Națională de Fiscalitate 5-7 mai 2015 Ediția a V-a

În perioada 5-7 mai, la Facultatea de Drept a Universității din București, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Conferinței Naționale de Fiscalitate.

Anul acesta, conferința a tratat aspecte naționale și internaționale din legislația fiscală, incluzând 2 zile de prelegeri, precum și o zi cu 3 workshop-uri, iar temele dezbătute au privit noile coduri, fiscal și de procedură fiscală, influențele aderării la Uniunea Europeană asupra fiscalității în România, mijloace de reprimare a evaziunii fiscale – loteria bonului fiscal, despre fiscalitate și moralitate – impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii, măsurile OECD cu privire la erodarea bazei impozabile și transferul profiturilor, aspecte fiscale internaționale – structurile de tip holding, introducerea în contenciosul fiscal și o analiză a securității sociale internaționale.

Prelegerile au fost susținute de nume importante din domeniul fiscalității, juriști și economiști deopotrivă, precum: dna Diana Magdalena Bulancea, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti- secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, detaşată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Serviciul contencios al Uniunii Europene, agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene,    dl Bogdan Iacob, prep. univ. drd. la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, avocat în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură Iacob M. Mihai-Bogdan, dl Mihai Ruiu, reprezentant al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din București,
dl Dan Schwartz, managing partner în cadrul companiei RSM Scot, din top 10 cele mai mari rețele independente de audit, finanțe, taxe și consultanță din lume, dl Gabriel Biriș, partener fondator în cadrul firmei de avocatură BirişGoran, unul din cei mai importanți experți fiscali din țară, cu peste 19 ani de experiență în domeniu , dl Dan Dascălu, expert în probleme de drept fiscal, drept administrative şi dreptul muncii, partener D&B David şi Baias, dl Gabriel Sincu, director executiv în cadrul departamentului de asistență fiscală al companiei Ernst&Young, cu peste 16 ani de experiență în consultanță fiscală, contabilitate și externalizarea serviciilor de salarizare pentru numeroase companii de mari dimensiuni, membru al comisiei de consultare din cadrul Consiliului Investitorilor Străini, dl Edwin Warmerdam, tax partner in the Tax Advisory Services Department în cadrul Mazars România, expert în real estate, finanțe și energie, dl Andrei Iancu, senior asociat în cadrul Dragne&Asociații și asistent univ. dr. la Facultatea de Drept și dl Claudiu Ioniță, Senior Tax Consultant în cadrul Mazars România.

Publicul țintă al conferinței s-a axat  către studenți ai facultăților de drept din țară, dar și cu profil economic, precum și practicienilor în domeniul dreptului și al fiscalității în general. Păstrând tradiţia şi abordând subiecte diverse, dar actuale, conferinţa a fost un real succes, reunind un număr de aproximativ 132 de participanţi, în cele 3 zile.

În final, ELSA Bucureşti multumeşte partenerilor evenimentului, BirişGoran, pentru ajutorul oferit în scopul organizării acestei conferinţe.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.