Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința națională ”Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” reunește specialiștii din domeniul senectuții

0

Fundația Principesa Margareta a României organizează conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, care va avea loc luni, 2 octombrie la Teatrul Național București, începând cu ora 9:30.

Evenimentul se adresează reprezentanților instituțiilor și serviciilor în domeniul senectuții, precum și companiilor care au programe sau produse dedicate vârstnicilor.

3

Participarea este gratuită în limita a 100 de locuri oferite reprezentanților ONG și instituțiilor publice, iar înscrierea se poate face pe pagina dedicată conferinței din cadrul site-ul Fundației Principesa Margareta a României.

Evenimentul se bucură de prezența extraordinară a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, a exploratoarei Uca Marinescu, dar și a unor valoroși specialiști în problematica vârstnicilor care vor împărtăși soluții eficiente și inovative în domeniul senectuții.

Conferința marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și va reuni peste 150 de specialiști în domeniul senectuții, cu scopul de a contribui la creșterea calității vieții persoanelor vârstnice.

Printre temele de discuție se regăsesc: fenomenul îmbătrânirii populației și situația vârstnicilor din România; măsuri guvernamentale privind protecția persoanelor vârstnice; activarea vârstnicilor din cămine prin programe recreaționale susținute de voluntari; reinserția socială a persoanelor vârstnice prin cluburile de seniori și vârstnicii ca resursă pentru comunitate în cadrul centrelor intergeneraționale.

Cu o experiență de 27 de ani în acest domeniu, Fundaţia Principesa Margareta a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiind Telefonul Vârstnicului și Centrele Comunitare Generații.

Despre Fundaţia Principesa Margareta a României

Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României.  De-a lungul celor 27 de ani de activitate, Fundația a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României.  Fundația Principesa Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.

Pentru detalii accesaţi: www.fpmr.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.