Conferința Națională a Managerilor Culturali – ediția a 10-a propune o temă necesară și actuală: Comunicarea și imaginea culturii în spațiul public

0

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) organizează în perioada 7 – 8 decembrie 2023 Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – Ediția a 10-a. Evenimentul va avea loc la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, Sala Media.

Tema ediției aniversare din acest an – Comunicarea și imaginea culturii în spațiul public – este o pledoarie pentru dezambiguizarea imaginii publice a culturii, prin comunicare. O pledoarie pentru optimizarea și revitalizarea modalităților în care instituțiile de cultură își comunică oferta și relaționează cu publicurile lor. Cine sunt, însă, partenerii pe care domeniul cultural îi are alături în acest demers? Pentru a răspunde la această întrebare, prima zi a CNMC propune prezentări, dezbateri și sesiuni de networking care vor facilita întâlnirea și dialogul dintre profesioniști în domeniul culturii și experți în comunicare, din mediul public și privat. 

Prima sesiune, Comunicarea – parte integrantă a managementului cultural, moderată de conf. univ. dr. Carmen Croitoru – Director General INCFC, va pune accentul pe campaniile de comunicare desfășurate în cadrul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și îi va avea ca vorbitori pe prof. univ. dr. Dumitru Borțun – Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), Ada Hausvater – Director General Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Ovidiu Șandor – Președinte Fundația Art Encounters și Ioana Ciocan – CEO Art Safari.  

În cadrul dezbaterii Cultura și relațiile internaționale, prof. univ. dr. Constantin Chiriac – Director General Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Președinte Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Natalia Mosor – Director Institutul Polonez, dr. Joachim Umlauf – Director Institutul Goethe, Loïc Meuley – atașat cultural, Institutul Francez din România și Andrei Popov – Director Executiv, Forumul Cultural Austriac vor oferi exemple de bune practici în promovarea unor relații culturale durabile. 

Dezbaterea dedicată imaginii culturii în mass-media și a modului în care aceasta ajunge să se reflecte în discursul public îi va aduce în dialog pe prof. univ. dr. Mircea Vasilescu – Universitatea București, Ruxandra Țuchel – Director TVR Cultural și Renate Roca-Rozenberg – PR Manager TIFF, Electric Castle, Opera Aperta.

Nu în ultimul rând, sesiunea despre branding și poziționare în cultură va aduce față în față manageri culturali și reprezentanți ai agențiilor de publicitate, într-un dialog deschis despre viziunea și așteptările profesioniștilor din publicitate în raport cu instituțiile de cultură, dar și despre modalitățile de încurajare a parteneriatului public-privat. Printre speakeri se vor afla prof. univ. dr. Lucian Georgescu, co-fondator cinepub.ro și expert marketing cultural, Maria Besnea – Senior Partner, Dăescu Borțun Olteanu (DBO), Ciprian Ștefan – Director General, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu și Șerban Alexandrescu – Co-fondator Headvertising.

Cea de-a doua zi a evenimentului va fi dedicată unor ateliere de formare profesională care urmăresc să contribuie la aprofundarea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunilor, având ca scop perfecționarea competențelor din domeniu și evidențierea importanței formării continue. Atelierele vor avea în prim-plan teme precum brandingul, comunicarea online și finanțarea din fonduri europene.

Programul evenimentului este disponibil aici: https://www.culturadata.ro/cnmc-10.

Aflați ultimele noutăți de pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/culturadata și contul Instagram https://www.instagram.com/culturadata.ro

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), aflat în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional cultură.

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) este cel mai important eveniment-dezbatere desfășurat de INCFC, organizat anual începând cu 2014 sub forma unei platforme de dialog care a devenit o bună și tradițională ocazie de întâlnire și de schimburi de bune practici pentru managerii din instituțiile publice de cultură, a antreprenorilor culturali din mediul independent din România, a experților în management cultural și a reprezentanților autorităților finanțatoare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.