Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința internațională “Threats. Resilience. Society”

0

Institutul Aspen România, în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO, organizează sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 9:30, conferința internațională “Threats. Resilience. Society”. Locația evenimentului este Athénée Palace Hilton Bucharest, Le Diplomate Balroom.

NATO_2017_slider_site

Această conferinţă internațională este al patrulea eveniment organizat de Institutul Aspen România în colaborare cu NATO pe tematică de securitate în logică aliată. Conferinţa are loc într-un context regional de securitate complex și în continuă transformare. Aceasta reflectă determinarea României de a-și reafirma rolul de membru al alianței angajat în aprofundarea dialogului transatlantic pe subiecte vitale cu privire la securitatea și stabilitatea regiunii în care se află.

Conferința internațională “Threats. Resilience. Society” se bucură de participarea a peste 150 de oficiali și experți în domeniu. Printre vorbitori se numără E.S. Amb. Sorin Ducaru, Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente; Gabriel Leș, Ministrul Apărării Naționale; Teodor Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe; Bogdan Aurescu, Consilier Prezidențial, Departamentul Politică Externă; George Friedman, Fondator și Președinte, Geopolitical Futures; Charles Ries, Vicepreședinte RAND Corporation; Mircea Geoană, Președinte, Institutul Aspen România; Dan Neculăescu, Consilier de stat, Guvernul României; Bruno Lete, Transatlantic Fellow, Security and Defence, The German Marshall Fund of the US în Bruxelles; Augustin Jianu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaţionale; Dr. Itamara Lochard, Center for Technology and National Security Policy, U.S. National Defense University; Dorin Pena, Director General, CISCO România; Constantin Ionescu, Consilier de Stat, Departamentul Securităţii Naţionale & Directorul Oficiului Informaţii Integrate, Administrația Prezidențială; colonel Cătălin Ticulescu, Comandant al Unităţii de Integrare a Forţelor NATO; Mircea Mîndrescu, Director Direcția Planificare Strategică, Ministerul Apărării Naționale; colonel Marc Ascui, Ataşat Militar al Republicii Federale Germania în România; Antonia Colibășanu, Senior Analyst, Geopolitical Futures; Radu Tudor, Analist Politic și Militar.

Formatul conferinței oferă o oportunitate excelentă de a reflecta asupra transformărilor survenite în arhitectura de securitate europeană și în poziția aliaților post-summitul de la Bruxelles.

Scopul comun al Institutului Aspen România și al Diviziei de Diplomație Publică a NATO este de a valorifica relevanța României în regiune precum și rolul său de contribuitor la un dialog aprofundat pe teme complexe de securitate a Alianței. Printre acestea se numără natura evolutivă și amploarea provocărilor de securitate și apărare cu care se confruntă Alianța Nord-Atlantică, precum amenințările existente în mediul de securitate care sunt reglementate de articolul V. Accentul se va pune pe nivelul de rezistență socială în fața mai multor amenințări asimetrice; apărarea cibernetică; consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare, cu accent pe realizarea prezenţei înaintate adaptate (tailored Forward Presence – tFP); dar și perspectiva țărilor din flancul estic cu privire la evoluțiile în domeniul apărării UE după Brexit.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda:

http://aspeninstitute.ro/evenimente/nato-pdd-aspen-institute-romania-joint-conference

 

NOTĂ: Evenimentul este un mix de sesiuni publice și sesiuni închise presei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.