Conferința internațională LACONA – „Lasere în conservarea operelor de artă”

0

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ LACONA 14 ORGANIZATĂ LA BUCUREȘTI

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Optoelectronică (INOE 2000) este onorat să anunțe organizarea la București a prestigioasei conferințe internaționale LACONA – „Lasere în conservarea operelor de artă”, ediția a XIV-a, în perioada 10 – 13 septembrie 2024.

LACONA „Lasere în conservarea operelor de artă” este conferința internațională privind progresele în tehnicile fotonice pentru diagnosticarea și conservarea-restaurarea patrimoniului cultural. Din anul 1995, LACONA a reunit cercetători, conservatori și restauratori din institutii publice și întreprinderi private pentru a discuta despre abordări noi în caracterizarea materialelor neinvazive, tratamente de conservare și monitorizare bazate pe surse și senzori fotoni. Subiectele conferinței se concentreaza pe inovarea în sistemele spectroscopice dedicate, imagistice și de tratament cu laser, cât și pe aplicarea optimizată a acestora pe întreaga gamă de teme de conservare a patrimoniului cultural material.

Comitetul director al conferinței, precum și cel consultativ reunesc oameni de știință de reputație internațională care își desfășoară activitatea în cadrul unor prestigioase universități și instituții de cercetare fundamentală din țări precum: Austria, Egipt, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Spania, SUA, Rusia și România. Președința comitetului de organizare a acestei ediții a conferinței este dr. ing. Roxana Rădvan – director general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Optoelectronică (INOE 2000).

„LACONA XIV readuce la București un adevărat desant al specialiștilor în științele patrimoniului din întreaga lume. Cercetătorii români sunt parte din aceasta comunitate știintifică, respectați la nivel internațional și considerați demni de organizarea acestui eveniment tradițional. Astfel, specialiști în științele patrimoniului, restauratori, conservatori, muzeografi, arheologi, curatori ș.a. vor avea șansa de a fi informați si de a purta dezbateri privind cele mai noi cercetări în domeniu. Vor fi prezentate noi metode, noi materiale, metode și tehnici științifice de evaluare și autentificare, tendințele de dezvoltare ale domeniului.” a declarat dr. Roxana Rădvan.

Temele majore ale conferinței, ce va fi organizată în această toamnă la București, au în vedere subiecte de interes actual în domeniu, precum: Diagnostice morfologice, mecanice și termice; Diagnostice compoziționale; Fenomene de deteriorare; Tehnologii & metode pentru conservare-restaurare; Abordări integrate și bune practici în conservarea-restaurarea fotonică; Noi tehnici sau procese fotonice de interes în diagnosticarea, conservarea-restaurarea și monitorizarea patrimoniului cultural.

Mai multe detalii sunt disponibile pe website-ul conferinței, la adresa lacona14.eu. Informațiile sunt constant actualizate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.