Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința internațională “Evolving Threat Assessment Constant Mission”

0

Institutul Aspen România, în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO, organizează pe 23 septembrie, începând cu ora 9:00, la Palatul Parlamentului, conferința internațională “Evolving Threat Assessment Constant Mission”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților și al Ministerului Afacerilor Externe. Locația evenimentului este sala Nicolae Iorga, Camera Deputaților, intrarea C1. 

vizual-conferinta

Această conferinţă internațională este al treilea eveniment organizat de Institutul Aspen România în colaborare cu NATO pe tematică de securitate în logică aliată. Conferinţa are loc într-un context regional de securitate complex și în continuă transformare. Aceasta reflectă determinarea României de a-și reafirma rolul de membru al alianței angajat în aprofundarea dialogului transatlantic pe subiecte vitale cu privire la securitatea și stabilitatea regiunii în care se află.

Conferința internațională “Evolving Threat Assessments Constant Mission” se bucură de participarea a peste 200 de oficiali și experți în domeniu. Printre vorbitori se numără E.S. Amb. Sorin Ducaru, Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente; Dan Neculăescu, Secretar de stat pentru afaceri strategice, Ministerul Afacerilor Externe; Sebastian Huluban, Consilier de Stat – Departamentul Securităţii Naţionale, Compartimentul pentru Probleme de Apărare; Mircea Geoană, Președinte, Institutul Aspen România; Stelian Stoian, Reprezentant Permanent al României la NATO; Michael McNerney, Associate Director, International Security and Defense Policy Center, RAND Corporation; Jakub Cimoradsky, Staff Officer, Ballistic Missile Defence Section, NATO; Bogdan Aurescu, Consilier Prezidențial, Departamentul Politică Externă; General de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu, Divizia Multinațională de Sud-Est a NATO; colonel Cătălin Ticulescu, Comandant al Unităţii de Integrare a Forţelor NATO; Hanna Shelest, Redactor-șef, UA: Ukraine Analytica; Florin Cosmoiu, Director al Centrului Naţional Cyberint din SRI; Radu Horia Dorcioman, Secretar de stat, Ministerul Comunicaţiilor și Societăţii Informaţionale; Augustin Jianu, Director General, Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO); Comandor Ionel Dan Ciocoiu, locţiitor al şefului Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Navale; colonel Paul T. Matier, atașat pentru apărare, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Formatul conferinței oferă o oportunitate excelentă de a reflecta asupra transformărilor survenite în arhitectura de securitate europeană și în poziția aliaților post-summitului de la Varșovia,  votul Brexit și în pregătirea conferinței țărilor din flancul estic NATO la București.

Scopul comun al Institutului Aspen România și al Diviziei de Diplomație Publică a NATO este de a valorifica relevanța României în regiune precum și rolul său de contribuitor la un dialog aprofundat pe teme complexe de securitate a Alianței. Printre acestea se numără explorarea și comunicarea adecvată către publicul larg a unor concepte precum securitatea colectivă, asigurarea strategică, descurajarea, apărarea teritorială dar și a rolului apărării antirachetă în securitatea aliaților. În contextul actual de securitate regională și globală, o înțelegere adecvată a acestor teme de către decidenţi și publicul larg, cu sprijinul unor experți și lideri relevanți, este de o importanţă capitală, cu atât mai relevantă în regiunea Mării Negre și a Mediteranei de Est. România este, de mai multe decenii,  țară gazdă a uneia din primele facilități pe uscat ale Forțelor Navale ale Statelor Unite și a uneia dintre cele 6 unități de integrare a forțelor NATO. Marea Neagră are un profil din ce în ce mai important din perspectiva securității Alianței, iar criza din Crimeea și recenta tentativă de lovitură de stat din Turcia servesc doar pentru a accentua importanța securității în zonă. Între temele abordate sunt incluse noile amenințări la adresa securității aliaților, cum sunt războiul cibernetic, propaganda și terorismul.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda: http://www.aspeninstitute.ro/articole/evolving-threat-assessment-constant-mission

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.