Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta internationala: Cum invata istoria comunismului tinerii din tarile fostului bloc comunist?

1

Asociatia Respiro, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si Militia Spirituala va invita la cea mai mare conferinta internationala organizata in Romania dedicata invatarii istoriei comunismului in fostele tari comuniste, in 27 si 28 septembrie 2012, la Hotel Ramada Majestic (Calea Victoriei, nr. 38-40, Bucuresti).

 

Cum discuti deschis despre comunism in tari in care nostalgia simplitatii totalitarismului ajunge sa convinga tineri nascuti dupa caderea blocului comunist ca perioada comunista a fost o perioada mai buna decat perioada actuala?
Cum reusesti sa creezi o experienta educationala reala pentru tineri care nu au avut experienta directa a comunismului, care nu au nici memoria foamei si productiei la hectar sau a realismului socialist, nici cea a terorii Securitatii si a lipsei de libertate de alegere a locului de munca sau al localitatii unde sa iti intemeiezi o familie?

La aceste intrebari vor raspunde istorici, profesori sau organizatii neguvernamentale din peste 15 tari foste comuniste, din Rusia, Ucraina, Ungaria si Germania pana in Estonia, Cehia sau Slovenia, in doua zile de prezentare a celor mai bune proiecte de invatare a istoriei comunismului din fostele tari comuniste si de discutie deschisa despre ce inseamna invatarea istoriei comunismului in acest moment.

Conferinta “Educaţia pentru drepturile omului prin istoria trecutului recent in Europa de Est şi spaţiul ex-Sovietic” este realizata cu sprijinul Fundatiei Soros Romania si Konrad Adenauer Stiftung.

Detalii despre programul evenimentelor aici: iiccmer.ro

Va multumim anticipat pentru confirmarea prezentei dumneavoastra pana la data de 26 septembrie 2012, la adresa office@iiccr.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: apariții de presă: Cum predăm istoria comunismului în Europa de Est? |

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.