Conferinta internationala: Cum invata istoria comunismului tinerii din tarile fostului bloc comunist?

1

Asociatia Respiro, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si Militia Spirituala va invita la cea mai mare conferinta internationala organizata in Romania dedicata invatarii istoriei comunismului in fostele tari comuniste, in 27 si 28 septembrie 2012, la Hotel Ramada Majestic (Calea Victoriei, nr. 38-40, Bucuresti).

 

Cum discuti deschis despre comunism in tari in care nostalgia simplitatii totalitarismului ajunge sa convinga tineri nascuti dupa caderea blocului comunist ca perioada comunista a fost o perioada mai buna decat perioada actuala?
Cum reusesti sa creezi o experienta educationala reala pentru tineri care nu au avut experienta directa a comunismului, care nu au nici memoria foamei si productiei la hectar sau a realismului socialist, nici cea a terorii Securitatii si a lipsei de libertate de alegere a locului de munca sau al localitatii unde sa iti intemeiezi o familie?

La aceste intrebari vor raspunde istorici, profesori sau organizatii neguvernamentale din peste 15 tari foste comuniste, din Rusia, Ucraina, Ungaria si Germania pana in Estonia, Cehia sau Slovenia, in doua zile de prezentare a celor mai bune proiecte de invatare a istoriei comunismului din fostele tari comuniste si de discutie deschisa despre ce inseamna invatarea istoriei comunismului in acest moment.

Conferinta “Educaţia pentru drepturile omului prin istoria trecutului recent in Europa de Est şi spaţiul ex-Sovietic” este realizata cu sprijinul Fundatiei Soros Romania si Konrad Adenauer Stiftung.

Detalii despre programul evenimentelor aici: iiccmer.ro

Va multumim anticipat pentru confirmarea prezentei dumneavoastra pana la data de 26 septembrie 2012, la adresa office@iiccr.ro

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.