Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta: Geo Bogza “Tari de Piatra, de Foc si de Pamant” – jurnalism interbelic

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, miercuri 30 mai, ora 19.00, conferinta: Geo Bogza “Tari de Piatra, de Foc si de Pamant” – jurnalism interbelic, sustinuta de Mirel Banica.

Geo Bogza “Tari de Piatra, de Foc si de Pamant” – jurnalism interbelic

Fundatia Calea Victoriei va invita, miercuri 30 mai, ora 19.00, la a cincea conferinta, sustinuta de Mirel BanicaGeo Bogza “Tari de Piatra, de Foc si de Pamant” – jurnalism interbelic, din seria “Anii ’30: o incercare de antropologie literara”.

Vom incheia ciclul de conferinte dedicat anilor 30 oglinditi in literatura, cu cartea lui Geo Bogza, Tari de Piatra, de Foc si de Pamant, recent reeditata in admirabila colectie a «Jurnalului National». Cartea contine «unele dintre cele mai deprimante pagini ale literaturii noastre», dupa cum le denumea, elogios, Mircea Eliade in anul 1934.

O privire lucida si aspra asupra societatii romanesti de atunci, un adevarat manual de jurnalism, o lectie de umanitate. Cartea unui «artist complet» (apud Paul Cernat), necesara pentru intregirea privirii asupra irepetabililor ani 30….

Lector: Mirel Banica
Data: 30 Mai 2012; Ora: 19:00
Cost: 30 ron; Cost studenti si pensionari:25 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.