CONFERINȚA FUNDAȚIEI ICAR: Towards global health: Refugees and victims of torture in Europe today

0

Fundația ICAR, prima și singura organizație din România care a conceput și a pus în practică programe de acordare de servicii medicale, psihologice, sociale și juridice dedicate celor care au supraviețuit represiunii politice practicate de regimul comunist, contribuind astfel la procesul de justiție reparatorie și restabilirea adevărului istoric despre crimele și abuzurile din timpul comunismului, sărbătorește în acest an 25 de ani de la înființare.

Momentul aniversar va fi punctat în cadrul deschiderii celei  de-a 16-a conferințe a Rețelei Europene a Centrelor de Reabilitare a Victimelor Torturii,  organizată de Fundația ICAR  în parteneriat cu rețeaua germană de centre BAfF. Titlul conferinței este “Towards global health: Refugees and victims of torture in Europe today

Evenimentul va cuprinde și lansarea un proiect tip MUZEU INTERACTIV ÎN MEMORIA OPONENȚILOR POLITICI UCIȘI DE REGIMUL COMUNIST.

Conferința beneficiază de finanțare din partea Ministerului German al Sănătății și a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, și de colaborarea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Va fi moderată de domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii George Enescu și va număra printre invitați personalități de marcă, precum domnul Emil Constantinescu, fost președinte al României.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.