Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta „Enigmele civilizatiei celtilor”: marți, 10 mai

0

Studiile și cercetările din ultima vreme încearcă să reabiliteze valoarea și rolul civilizației celtice în ceea ce privește formarea mentalității omului european modern. Civilizația celților a promovat multe valori și concepte foarte apropiate de cele ale curentului Renașterii europeene. Multa vreme, valorile acestei civilizații au fost necunoscute sau voit ignorate, pe de o parte din cauza lipsei izvoarelor scrise, elementele acestei culturi și civilizații fiind transmise exclusiv pe cale orală, și pe de altă parte, din cauza intereselor particulare ale unor scriitori greci sau romani care au evidențiat și exagerat cu precădere „sălbaticia” și „barbarismul” celților.

Populație de origine indo-europeană, celții au revitalizat și au dominat Europa, prin cultura și civilizația lor, asemenea grecilor și mai apoi romanilor.

Enigmele-civilizatiei-celtilor

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.