Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta „Disciplina fara Drama” cu dr. Tina Payne Bryson, psihoterapeut şi expert în parenting

0

Pentru a răspunde provocărilor tot mai mari în domeniul educației copiilor vă invităm la conferinţa ”Disciplină Fără Dramă” susţinută de dr. Tina Payne Bryson, psihoterapeut şi expert în parenting, pe data de 2 aprilie 2016, la Crowne Plaza Hotel, Bucureşti.

Dr. Tina Payne Bryson este co-autor a două cărţi best-seller (împreună cu Dr. Daniel J. Siegel) – ”Creierul copilului tău” (tradusă și în limba romană) și ”No Drama Discipline” (în curs de apariţie la noi în țară). Dr. Bryson este unul dintre pionierii din zona de educaţie parentală care își propune să revendice sensul inițial al termenului ”a disciplina” (din limba latină) care înseamnă ”a învăţa” și subliniază implicațiile profunde pe care disciplina le are în relația dintre copil si adult.

disciplina fara drama 852x315 (fb cover)

”Disciplină fără dramă” este o abordare cu accent pe conectare emotională, compasiune și respect, și oferă soluții pentru situaţii tensionate, tantrum-uri şi lacrimi, fără a mai trece prin întregul arsenal al unei drame: furia, nerăbdarea, vinovația părintelui, sentimentul copilului că nu este înțeles. Strategiile de disciplină prezentate de dr. Tina Payne Bryson sunt bazate pe cercetări recente din neuroștiinte care aduc o înţelegere profundă a nevoilor copilului ţinând cont şi de felul în care se dezvoltă şi funcţionează creierul lui. ”Disciplină eficientă nu înseamnă doar că oprim un comportament nepotrivit sau că încurajăm unul potrivit. Disciplina înseamnă și că îi învățăm pe copii anumite abilități și că urmărim întărirea unor conexiuni în creierul lor care să îi ajute să ia decizii mai bune și să se descurce mai bine în viitor” spune dr. Bryson.

DE CE SĂ VII LA CONFERINŢĂ?

Pentru că este o mare nevoie de schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte abordarea corectă a disciplinării copiilor și care, în esență, se referă la menirea adulților de a-i îndruma pe copii, nu de a-i constrânge sau de a-i umili.

Pentru că mulţi dintre părinţii de azi au aflat deja ca „bătaia nu este ruptă din rai” şi că „acolo unde dă mamă” cresc doar resentimente şi emoţii precum ruşinea şi neputinţa. Pentru că părinţii au nevoie să descopere și alte modalităţi de interacţiune cu copiii lor, unele corecte, eficiente, bazate pe respect reciproc, în care obiectivul superior este acela de a dezvolta abilităţi ce duc la relaţii mai bune, la sănătate mintală şi la o viaţă plină de sens.

Pentru că dorim să creștem nivelul de profesionalism și accesul la informație validată științific în domeniile de interacțiune cu copiii, care să fie în beneficiul tuturor părților implicate: copii, părinți, profesori, asistenți sociali, medici, specialiști în sănătate mintală, etc.

disciplina fara drama 403x504 fb shared image

PROGRAM:
Seminar: ”Disciplină fără dramă” (9:00 – 12:00)

În acest seminar vom descoperi strategiile de disciplină pe care le oferă dr. Bryson, ce pot fi folosite de către părinți și profesioniști, îngrijitori sau toți cei care interacţionează cu copiii și/sau părinții acestora, pentru a-i putea ghida, îndruma într-un mod care să respecte ființa umană și care să le permită copiilor să se dezvolte și să-și atingă întregul potențial.

Seminar: ”Integrarea creierului la copii” (13:30 – 16:30)

În acest atelier practic vom afla cele mai recente studii din cercetările ştiinţifice într-un mod clar cu un accent deosebit pe neuroplasticitate şi pe rolul experienţei asupra creierului în dezvoltare. De asemenea, Dr. Bryson va prezenta strategiile specifice ce ţin de integrarea creierului și care să ajute copiii şi adolescenţii să facă trecerea de la starea de reactivitate la starea de reziliență. Datorită exerciților aplicate, participanţii vor avea o nouă perspectivă prin care îi vor înţelege mai bine pe copii dar şi pe ei înșiși.

Pentru prețuri și înscriere: http://mindsight-romania.ro/preturi-si-inscriere/

Evenimentul este organizat de Asociația Mindsight România care are drept scop principal crearea unui impact pozitiv în zona de educaţie parentală, dar şi a unui stil de viaţă sănătos, cu accent pe relaţiile ce se creează în familie. Prin conferinţele şi training-urile pe care le organizează, Mindsight România doreşte să-şi informeze publicul despre cum funcţionează creierul, despre ce sunt şi cum funcţionează emoţiile, astfel încât având aceste cunoştinţe, participanţii să-şi poată îmbunătăţii considerabil viaţa, cunoscându-se mai bine şi ştiind cum pot facă schimbări în viața lor.

www.mindsight-romania.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.