Conferința despre București cu Dan C. Mihăilescu, Hanna Derer și Nicușor Dan

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN organizează luni, 31 martie, de la ora 19.00, la Fundația Löwendal (P-ța Gh. Cantacuzino, nr. 1), conferința “București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități”, eveniment la care vor fi invitați scriitorul Dan C. Mihăilescu, arhitecta Hanna Derer, și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan.

bucuresci
Evenimentul ARCEN “București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități” este organizat cu ocazia vernisajului expoziției #bucuresci a fotografului Alberto Groșescu, expoziție care propune publicului larg o serie de interogații cu privire la identitatea orașului, construită totdeauna pe o temelie contrastantă.

Bucureștiul de astăzi, surprins în expoziția #bucuresci, încearcă să ridice vizitatorului niște întrebări cheie pentru înțelegerea propriei identități vizavi de orașul în care trăiește: Cum ne raportăm astăzi la oraș? Îl iubim? Ne imaginăm că e cineva vinovat pentru modul în care arată? Credem că putem schimba ceva? Am pleca, mai degrabă, în altă parte? Care este relația dintre o impersonală clădire de sticlă și luminoasa viitoare ruină de lângă ea? Cum de-a rămas Bucureștiul cu răni deschise în prim centru?

ARCEN îi invită pe Dan C. Mihăilescu, Hanna Derer și Nicușor Dan să dezbată problematica identității orașului și a locuitorilor lui.

Expoziția lui Alberto Groșescu va deveni suportul dezbaterii și va căuta să ofere un sens întrebării: care este adevărata identitate a orașului București. Înțelegând identitatea spațiului în care trăim și influența acestui spațiu asupra noastră, vom înțelege și care ar putea să fie viitorul orașului București.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.

Expoziția va fi deschisă până pe 10 aprilie, la Fundația Löwendal.

afis bucuresci

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează