Conferința despre București cu Dan C. Mihăilescu, Hanna Derer și Nicușor Dan

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN organizează luni, 31 martie, de la ora 19.00, la Fundația Löwendal (P-ța Gh. Cantacuzino, nr. 1), conferința “București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități”, eveniment la care vor fi invitați scriitorul Dan C. Mihăilescu, arhitecta Hanna Derer, și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan.

bucuresci
Evenimentul ARCEN “București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități” este organizat cu ocazia vernisajului expoziției #bucuresci a fotografului Alberto Groșescu, expoziție care propune publicului larg o serie de interogații cu privire la identitatea orașului, construită totdeauna pe o temelie contrastantă.

Bucureștiul de astăzi, surprins în expoziția #bucuresci, încearcă să ridice vizitatorului niște întrebări cheie pentru înțelegerea propriei identități vizavi de orașul în care trăiește: Cum ne raportăm astăzi la oraș? Îl iubim? Ne imaginăm că e cineva vinovat pentru modul în care arată? Credem că putem schimba ceva? Am pleca, mai degrabă, în altă parte? Care este relația dintre o impersonală clădire de sticlă și luminoasa viitoare ruină de lângă ea? Cum de-a rămas Bucureștiul cu răni deschise în prim centru?

ARCEN îi invită pe Dan C. Mihăilescu, Hanna Derer și Nicușor Dan să dezbată problematica identității orașului și a locuitorilor lui.

Expoziția lui Alberto Groșescu va deveni suportul dezbaterii și va căuta să ofere un sens întrebării: care este adevărata identitate a orașului București. Înțelegând identitatea spațiului în care trăim și influența acestui spațiu asupra noastră, vom înțelege și care ar putea să fie viitorul orașului București.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.

Expoziția va fi deschisă până pe 10 aprilie, la Fundația Löwendal.

afis bucuresci

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează