Conferinta de responsabilitate sociala pentru ONG-uri / 3 decembrie 2010 Bucuresti

0

Reprezentati un ONG de mediu care realizeaza campanii pe tema schimbarilor climatice? N-ati vrea sa aplicati principiul egalitatii de sanse in recrutarea voluntarilor de care aveti nevoie? Sau poate reprezentati un ONG preocupat de protejarea patrimoniului cultural? Nu credeti ca ati putea tipari afisele si brosurile pe hartie ecologica?
Fiecare ONG cauta sa isi atinga cu succes scopurile specifice, insa poate in acelasi timp utiliza mijloace si desfasura activitati care sa respecte in egala masura cele trei principii ale dezvoltarii durabile: ECHILIBRUL ECOLOGIC, ECHITATEA SOCIALA SI EFICACITATEA ECONOMICA.

Pentru ca sunt organizatii capabile sa invete, Asociatia REPER21 impreuna cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES lanseaza proiectul „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”.
In urmatorii trei ani, va propunem:

  • un PORTAL comunitar Societal.ro;
  • un GHID practic pentru responsabilizarea proiectelor;
  • o etapa de experimentare, prin realizarea unor PROIECTE-PILOT;
  • o RETEA nationala de promotori de responsabilitate;
  • un SISTEM INOVATOR de schimburi de cunostinte.

Va invitam sa aflati mai multe despre acest proiect la Conferinta de lansare, vineri 3 decembrie 2010, de la ora 10.00, la Centrul National al Dansului Bucuresti (Bd. Nicolae Balcescu, nr 1, cladirea TNB).

Pentru a va inscrie la conferinta va rugam sa:
1. Completati chestionarul de aici.
2. Aduceti (la conferinta) o adeverinta de apartenenta la ONG-ul pe care il reprezentati.

Mai multe detalii pe  www.reper21.ro

***

Proiectul „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”

Fiecare ONG cauta sa isi atinga scopurile si sa isi indeplineasca cu succes misiunea sa specifica, insa este necesar sa folosim mijloace si sa desfasuram activitati care sa respecte in egala masura toate cele trei principii ale dezvoltarii durabile: echilibrul mediului, echitatea sociala si eficacitatea economica.

Plecand de la aceasta premisa, Asociatia REPER21 impreuna cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES, invita organizatiile neguvernamentale sa se implice in proiectul „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

In urmatorii trei ani, vrem sa dezvoltam un proces comun de invatare, sa investigam intregul spectru de efecte sociale, de mediu si economice generate de activitatile sectorului non-profit, sa cream, sa experimentam si sa dezvoltam un set de instrumente concrete de responsabilizare pentru aplicarea principiilor dezvoltarii durabile in organizatiile noastre.

Obiectivele proiectului:

1. Informarea si formarea reprezentantilor si voluntarilor ONG-urilor in cadrul unor seminarii tematice privind importanta, beneficiile si metodele adoptarii responsabilitatii sociale si de mediu in proiectele pe care le desfasoara;
2. Elaborarea unui ghid practic si lansarea unei comunitati online (Societal.ro), ca principale instrumente pentru schimbul de idei si difuzarea de bune practici de responsabilizare in organizatiile non-profit;
3. Consilierea unor ONG-uri care gestioneaza proiecte europene, cu scopul cresterii gradului de responsabilitate sociala si de mediu al activitatilor desfasurate, in cadrul unor initiative-pilot;
4. Crearea unei retele nationale de promotori ai responsabilitatii, formata din reprezentanti ai ONG-urilor care desfasoara proiecte in domeniul educatiei si formarii adultilor.

Rezultate principale:

•    un PORTAL comunitar: Societal.ro;
•    un GHID practic pentru responsabilizarea proiectelor;
•    o etapa de experimentare, prin realizarea unor PROIECTE-PILOT;
•    o RETEA nationala de promotori de responsabilitate.

Metoda:

•    un sistem inovator de SCHIMBURI RECIPROCE DE CUNOSTINTE intre ONG-uri.

Grup tinta:

•    600 de reprezentanti ai ONG-urilor vor fi activi in comunitatea Societal.ro;
•    peste 300 de reprezentati ai ONG-urilor vor participa la seminariile de formare;
•    16 proiecte-pilot care vizeaza educatia adultilor vor primi consiliere in adoptarea masurilor de responsabilitate;
•    80 de promotori din mediul ONG vor difuza la nivel national instrumentele proiectului.

Conferinta de lansare
vineri 3 decembrie, ora 10:00, Centrul Național al Dansului

Pentru mai multe detalii privind inscrierea la conferinta vizitati site-ul www.reper21.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează