Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința de lansare a proiectului Dă culoare școlii tale! – proiect de artă participativă în școli derulat de Asociația Komunitas

0

Asociația Komunitas vă invită să luați parte la conferința de lansare a proiectului Dă culoare școlii tale!, care va avea loc joi, 5 noiembrie 2015, între orele 18:00-20:00, în sala „Librărie” de la ARCUB Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90, cu corespondent în str. Gabroveni nr. 50-53).

poster fața FINAL

Dă culoare școlii tale! este un proiect educațional de artă participativă, în cadrul căruia elevi, profesori și artiști vizuali vor realiza împreună picturi murale de mari dimensiuni în spațiul școlilor. Proiectul va fi implementat în șapte școli din București și județele Cluj, Ilfov, Mureș și Teleorman. Temele vizate de aceste intervenții țin de drepturile omului, incluziune socială, combaterea discursului discriminatoriu sau instigator la ură. Proiectul are ca obiective încurajarea cetățeniei active și a participării la viața comunității, precum și asigurarea respectării și aplicării valorilor democratice fundamentale. Fiind primul proiect de acest gen din România, la finalul lui se va elabora un ghid de bune practici care să folosească tuturor celor interesați de dezvoltarea unor astfel de activități în viitor. Mai mult, după derularea unei faze pilot, Asociația Komunitas își propune să obțină sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice în scopul extinderii proiectului la nivel național.

poster spateFINAL
Proiectul Dă culoare școlii tale! Va contribui la transformarea a șapte școli într-unele mai creative, mai inovatoare și mai primitoare. ”Schimbarea la față” a școlilor se va realiza prin implicarea directă a elevilor în activități nonformale de promovare a valorilor civice și în intervenții de artă participativă, menite să îi responsabilizeze în relația cu comunitățile în care trăiesc și să le dezvolte abilitățile de cetățenie activă. Proiectul continuă direcția inițiată de Asociația Komunitas în urmă cu câțiva ani de a derula intervenții participative în cadrul școlilor, prin implicarea elevilor, având scopul de a contribui la îmbunătățirea mediului fizic școlar și la „împuternicirea” tinerilor.

La conferința de lansare vor vorbi Anca Tîrcă (specialist în educație și coordonator al proiectului Dă culoare școlii tale!), Raluca Iacob (președinte al Asociației Metru Cub – resurse pentru cultură și coordonator al proiectului Susține cultura în educație) și Mircea Toma (președinte ActiveWatch și expert în drepturile omului). Intervențiile invitaților vor viza trei teme extrem de actuale și de mare interes, complementare obiectivelor proiectului: reperele și provocările învățării în și pentru secolul XXI, nevoia de educație prin cultură în școli și importanța educației pentru drepturile omului și ale copilului.

Va urma o discuție deschisă cu invitații, participanții la eveniment și echipa de proiect cu privire la implementarea proiectului Dă culoare școlii tale!, la necesitatea unor abordări nonformale în educație, rolul activităților participative în formarea tinerilor și nevoia de activare și transformare a mediului fizic școlar într-unul mai prietenos.

Komunitas este o asociație înființată în anul 2006 care se dorește a fi un laborator interdisciplinar socio-antropologic și educațional. Activitățile asociației de-a lungul anilor s-au structurat în jurul unor direcții precum educație nonformală pentru tineri (educație urbană, educație prin artă participativă), cercetare urbană, activare a spațiilor publice, dezvoltare comunitară și sprijinirea rețelelor locale de activism urban.

Parteneri în proiect: Asociația Colectiv A (Cluj-Napoca), Asociația KulturTrip (Târgu Mureș) și Centrul pentru Educație și Formare Sintagma.

Sponsori: StudentPlot.ro

Detalii suplimentare despre proiect:
http://www.asociatia-komunitas.ro
fb.com/ArtaParticipativa
Cover event conferinta lansare

Proiectul Dă culoare școlii tale! beneficiază de un grant 72.473,00 Euro finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin programul EEA Grants, administrat de Fondul ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați http://eeagrants.org și http://www.fondong.fdsc.ro. Răspunderea pentru conținutul proiectului aparține în exclusivitate Asociației Komunitas.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.