Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinţa de deschidere a Proiectului „Pro Juvenes – Parteneriat transnaţional pentru o piaţă inclusivă a muncii pentru tineri”

0

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice lansează proiectul „Pro Juvenes – Parteneriat transnaţional pentru o piaţă inclusivă a muncii pentru tineri”, proiect cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni!

Conferința de deschidere a proiectului a avut loc miercuri, 17 decembrie 2014, între orele 09.30-15.00, la Hotel Athenee Palace Hilton, sala Regina Maria.

Au fost fi prezenți pentru a oferi mai multe informații și pentru a răspunde tuturor întrebărilor, Angelica Săbiescu (manager de proiect Pro Juvenes), Aurelia Cristea (Ministru Delegat pentru Dialog Social, MMFPSPV), Liviu Pop (Ministru Delegat pentru Dialog Social, MMFPSPV) Alexandra Braica (Secretar de Stat MMFPSPV), Ion Popescu (Președinte CSN Meridian), Ștefan Varfalvi (Vicepreședinte UGIR), Ioana Mănăilă (Președinte Organizația AUR), Iris Alexe (Președinte Asociația Novapolis).

20141217_102904

Obiectivul general al proiectului îl constituie consolidarea politicilor și practicilor în ceea ce privește ocuparea și dezvoltarea rețelelor la nivel european, precum și consolidarea capacității actorilor pieței muncii (organizații sindicale și patronale, autorități publice, ong-uri) de a se implica activ în promovarea ocupării și incluziunii sociale a tinerilor prin implementarea politicilor ce vizează ocuparea lor – legea voluntariatului, legea stagiaturii, legea uceniciei etc.

Proiectul se adresează unui grup țintă de 210 persoane, personal al membrilor parteneriatelor transnaționale. Grupul țintă va participa la toate activitățile proiectului și se va implica în derularea celor 51 de parteneriate transnaționale încheiate între partenerii de proiect și organizații similare din țări ale Uniunii Europene, în scopul dezvoltării unei piețe inclusive a muncii pentru tineri.

Proiectul este implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Departamentul pentru Dialog Social în parteneriat cu „AUR” – Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resursele Umane – Partener 1, Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare – Partener 2, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian – Partener 3 şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România – Partener 4, se derulează pe o perioadă de 12 luni și are o valoare totală eligibilă de 10.988.390 lei, din care un procent de 75% este reprezentat de valoarea finanțării nerambursabile acordate din Fondul Social European.

Printre principalele rezultate ale proiectului se numără:

  • încheierea a 51 de parteneriate transnaționale la nivel european;
  • dezvoltarea a 3 rețele tematice europene și naționale în domeniul dezvoltării resurselor umane și incluziunii sociale;
  • realizarea a 16 schimburi de experiență și transfer de bune practici din țări ale Uniunii Europene care au o istorie pozitivă în dezvoltarea de piețe ale muncii inclusive;
  • elaborarea a 6 studii comparative la nivel european privind aspectele incluziunii sociale și integrării pe piața muncii a tinerilor;
  • organizarea a 2 conferințe tematice, 8 seminarii și 9 grupuri de lucru în vederea dezvotării ideilor și soluțiilor pentru dezvoltarea resurselor umane, incluziune socială și inserție profesională a tinerilor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.