Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta: Cultura corporatista, sustinuta de charismaticul profesor Vintila Mihailescu

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, joi 25 octombrie, ora 19.00, la conferinta: Cultura corporatista, sustinuta de charismaticul profesor Vintila Mihailescu.


Cultura corporatista, un eveniment cu Vintila Mihailescu

Fundatia Calea Victoriei va invita, joi 25 octombrie, ora 19.00, la conferinta: Cultura corporatista, sustinuta de charismaticul profesor Vintila Mihailescu.
Acesta ne propune sa analizam impreuna, din perspectiva antropologului, Ce inseamna cultura corporatista? si care este specificul local de care aceasta cultura – recent introdusa in tara noastra – ar trebui sa tina cont.

„Tot ceea ce corporatiile au vrut sa stie despre romani, dar le-a fost frica sa intrebe…”-Vintila Mihailescu

Cultura corporatista a multi-nationalelor se considera si trans-culturala; angajatii TNC sint si «cultural commuters», ce pot functiona, in principiu, la fel de eficient in orice tara. Intr-o anumita masura este adevarat, dar numai intr-o anumita masura!
Fiecare societate are insa si imponderabilele sale culturale, de care multinationalele au invatat sa tina cont. In cazul Romaniei, care ar fi cele mai importante “particularitati” pe care TNC ar trebui sa le cunoasca – si despre care au inceput de ceva vreme sa se intereseze ?

Conferinta va avea loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.

Lector: Vintila Mihailescu
Data: 25 Octombrie 2012; Ora: 19:00
Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron
Locatie: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56 (intrare din str. I. Campineanu – sala etaj 4)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.