Conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării

0

Expert Forum(EFOR), în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer și LiderJust organizează conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării care va avea loc marţi 9 decembrie 2014, ora 14.30 Hotel Majestic Ramada, Sala I. L. Caragiale Calea Victoriei 38-40, Sector 1, București.

În cadrul conferinţei se va discuta despre independența justiției și respectarea drepturilor omului în contextul consolidării statului de drept în România. Discuția va fi moderată de către Laura Ștefan (expert anticorupție, Expert Forum), invitati alături de noi sunt profesioniști în reforma justiției: Thorsten Geissler (Director, Programul Statul de Drept Europa De Sud-Est, Konrad Adenauer Stiftung), Daniel Morar (judecător, Curtea Constituțională), Livia Stanciu (Președinte ICCJ), Cristi Danileț (judecător, membru CSM), Dan Tapalagă (redactor șef, Hotnews.ro).

afis-bucuresti

Întrucât exercitarea dreptului la vot, parte integrantă a dreptului la alegeri libere, este esențială pentru statul de drept, în a doua parte a conferinței vom dezbate câteva scenarii privind reforma mecanismelor de organizare a alegerilor în România. Ne propunem să dezbatem în cadrul unui atelier de scenarii alături de Marian Muhuleț (vicepreședinte, AEP) despre neajunsurile cadrului legislativ și instituțional electoral și despre soluțiile noastre la câteva probleme fundamentale precum Codul electoral, votul în străinătate, observarea alegerilor sau prevenirea fraudei electorale.

Detalii suplimentare despre eveniment găsiţi aici.

Expert Forum (EFOR) este un think tank din Bucuresti, infiintat de cativa cunoscuti experti in politici publice si buna guvernare care au activat mai bine de un deceniu in societatea civila. Domeniile pe care le acopera includ: reforma administratiei si integritate; descentralizare si finante publice; reforma justitiei si anticoruptie; politici sociale si pensii; energie si transporturi; sanatate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.