Conferinta Active Citizens of Europe si Targ de Economie Sociala

0

 Activezi in organizatii care desfasoara activitati cu voluntari? Promovezi voluntariatul si cetatenia activa? Esti interesat sa capeti o perspectiva internationala, alaturi de organizatii din acelasi domeniu din Europa?

Daca raspunsul este “da” la intrebarile de mai sus, te invitam sa te inscrii la Conferinta internatioanala “Active Citizens of Europe”care va avea loc intre 16 si 18 octombrie in Bucuresti.

Conferinta ‘Active Citizens for Europe’ este organizata de Volonteurope in parteneriat cu Fundatia Chance for Life, cu sprijinul Comisiei Europene prin Programului Tineret in Actiune si va avea loc in contextul Anului European al Cetatenilor 2013. Evenimentul va reuni peste 100 de specialisti implicati in promovarea cetateniei active din toata Europa. Volonteurope, ca parte din Alianta privind anul european al cetatenilor, a lucrat impreuna cu Comisia Europeana pentru indeplinirea obiectivelor stabilite pentru acest An. Astfel, Conferinta ‘Active Citizens for Europe’ va aborda teme cheie legate de cetatenia activa in Europa, cum ar fi: participare si implicare democratica; voluntariatul ca expresie a cetateniei active; drepturi umane si justitie sociala in UE; voluntariatul in domeniul educatiei.

Sunt acoperite cheltuielile cu taxa de participare si masa, iar pentru participantii din afara Bucurestiului, cu cazarea (prin programul Tineret in Actiune). Nu sunt acoperite cheltuielile de transport, acestea reprezentand cofinantare pentru participarea la eveniment.

Inscrierile se fac pana la data de 5 octombrie. Mai multe detalii si formularul de aplicare pot fi gasite aici: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/1021.

Alte evenimente parte din conferinta (pentru care este necesara inscriere separata):

In cadrul conferintei Active Citizens of Europe va avea loc Gala Premiilor Active Citizens of Europe (ACE)  in cadrul careia vor fi premiati voluntari, organizatii non-guvernamentale si companii din toate tarile europene.

Anul acesta, Volonteurope a ales sa organizeze o sectiune speciala dedicata organizatiilor din Romania pentru a oferi tarii gazda posibilitatea de a recompensa organizatiile active in domeniul voluntariatului si de a fi recunoscute la nivel international. Astfel, invitam cat mai multi reprezentanti romani sa aplice pana pe data de 27 septembrie la http://www.volonteurope.eu/ace2013/

Totodata, pe data de 17 octombrie  va avea loc si un Targ de Economie Sociala. Targul va facilita intalnirea dintre firmele interesate sa includa in strategiile de Corporate Social Responsibility masuri care pot contribui direct sau indirect la dezvoltarea economiei sociale si organizatiile care activeaza in acest domeniu.

Participarea la targ este gratuita si inscrierile se fac la evenimente@chanceforlife.ro pana pe data de 27 septembrie.

Mai multe informatii gasiti aici www.chanceforlife.ro

ace_header2

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează