Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta Active Citizens of Europe si Targ de Economie Sociala

0

 Activezi in organizatii care desfasoara activitati cu voluntari? Promovezi voluntariatul si cetatenia activa? Esti interesat sa capeti o perspectiva internationala, alaturi de organizatii din acelasi domeniu din Europa?

Daca raspunsul este “da” la intrebarile de mai sus, te invitam sa te inscrii la Conferinta internatioanala “Active Citizens of Europe”care va avea loc intre 16 si 18 octombrie in Bucuresti.

Conferinta ‘Active Citizens for Europe’ este organizata de Volonteurope in parteneriat cu Fundatia Chance for Life, cu sprijinul Comisiei Europene prin Programului Tineret in Actiune si va avea loc in contextul Anului European al Cetatenilor 2013. Evenimentul va reuni peste 100 de specialisti implicati in promovarea cetateniei active din toata Europa. Volonteurope, ca parte din Alianta privind anul european al cetatenilor, a lucrat impreuna cu Comisia Europeana pentru indeplinirea obiectivelor stabilite pentru acest An. Astfel, Conferinta ‘Active Citizens for Europe’ va aborda teme cheie legate de cetatenia activa in Europa, cum ar fi: participare si implicare democratica; voluntariatul ca expresie a cetateniei active; drepturi umane si justitie sociala in UE; voluntariatul in domeniul educatiei.

Sunt acoperite cheltuielile cu taxa de participare si masa, iar pentru participantii din afara Bucurestiului, cu cazarea (prin programul Tineret in Actiune). Nu sunt acoperite cheltuielile de transport, acestea reprezentand cofinantare pentru participarea la eveniment.

Inscrierile se fac pana la data de 5 octombrie. Mai multe detalii si formularul de aplicare pot fi gasite aici: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/1021.

Alte evenimente parte din conferinta (pentru care este necesara inscriere separata):

In cadrul conferintei Active Citizens of Europe va avea loc Gala Premiilor Active Citizens of Europe (ACE)  in cadrul careia vor fi premiati voluntari, organizatii non-guvernamentale si companii din toate tarile europene.

Anul acesta, Volonteurope a ales sa organizeze o sectiune speciala dedicata organizatiilor din Romania pentru a oferi tarii gazda posibilitatea de a recompensa organizatiile active in domeniul voluntariatului si de a fi recunoscute la nivel international. Astfel, invitam cat mai multi reprezentanti romani sa aplice pana pe data de 27 septembrie la http://www.volonteurope.eu/ace2013/

Totodata, pe data de 17 octombrie  va avea loc si un Targ de Economie Sociala. Targul va facilita intalnirea dintre firmele interesate sa includa in strategiile de Corporate Social Responsibility masuri care pot contribui direct sau indirect la dezvoltarea economiei sociale si organizatiile care activeaza in acest domeniu.

Participarea la targ este gratuita si inscrierile se fac la evenimente@chanceforlife.ro pana pe data de 27 septembrie.

Mai multe informatii gasiti aici www.chanceforlife.ro

ace_header2

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.