Conferința Academică NATO’s Smart Defenders

0

Conferința Academică NATO’s Smart Defenders: Women as a Valuable Asset within the Security Sector

Asociația Tineretul ONU din România organizează în perioada 7-9 noiembrie 2014 , la București, ediția din acest an a Conferinței Academice având tema  ” NATO’s Smart Defenders : Women as a Valuable Asset within the Security Sector”.

10659165_681822001906043_8930069881415554193_n

Poiectul se adresează studenților,tinerilor cercetători, dar și proaspăt absolvenților care doresc sa dezbată aspecte ce vizează relațiile internaționale, managementul de conflict si problematicile ce țin de securitatea la nivel global.

Conferința de anul acesta este axată pe doua mari teme : în cadrul celei dintâi părți a  proiectului, ”New perspectives on defence. The Smart Defence mindset and its sustainability”, participanții își vor prezenta cercetările, studiile si lucrarile vizănd tema implementării, a evoluției și a contribuției ideii de Smart Defense pentru atingerea scopurilor de urmărite de ” NATO Forces 2020”. In cea de-a doua parte, „Challenges to an obsolete military culture. The gender dynamics and gender inclusion within the peacekeeping forces”, vor avea loc dezbateri, toate în limba engleză,  în ceea ce privește legătura dintre femei si exercițiul unei funcții militare, idee abordată dintr-o viziune sociologică.

Astfel, cei interesați sunt invitați să trimita in perioada 28 august -1 octombrie formularul de înscriere completat împreună cu o scurtă lucrare, în limba engleză, având tema sus-menționată, urmând ca ,pâna pe data de 15 octombrie, forma finală a acesteia să fie expediată prin e-mail pe adresa proiectului (ac2014@unyouth.ro)

Seminarele vor fi ținute de experți din cadrul NATO,  profesori, atât din România cât și din stăinătate, și, nu în ultimul rând, de femei care activează în astfel de operațiuni de păstrare a păcii pentru o cât mai fidelă imagine a ideilor dezbătute.

Festivitatea de deschidere a Conferinței Academice din acest an organizata de Asociația Tineretul ONU din România va avea loc pe data de 7 noiembrei 2014, la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, începând cu ora 10:00.

Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita pagina oficială de internet a proiectului http://ac2014.unyouth.ro/

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează