Concursuri de Procese simulate pe tema Dreptului Proprietății Intelectuale și pe tema Dreptului Internațional Public

0

ELSA București a organizat în decembrie două Concursuri de Procese simulate pe tema Dreptului Proprietății Intelectuale și pe tema Dreptului Internațional Public.

Sâmbătă, 6 decembrie, la Curtea de Apel București, a avut loc Concursul de Procese Simulate pe Dreptul Proprietății Intelectuale. Evenimentul organizat de ELSA București, prin intermediul departamentului Activități Academice, a numărat la faza finală 12 participanți, studenți în anul al IV-lea de studiu la Facultatea de Drept, organizați în 6 echipe.

Juriul a fost format din domnii profesori Lucian Poenaru și Mirela Ene, domnii avocați Raluca Comănescu și Nicolae Mureșan, precum și domnișoara Ioana Titere.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul caselor de avocatură NNDKP, Nomenius și Andra Mușatescu Law Office, precum și de sustinerea domnului profesor Doru Trăilă, iar câștigătorii au fost premiați cu bani, puncte în plus la examenul materiei „Dreptul proprietății intelectuale” și stagii de practică.

Primul loc a fost câștigat de Cherciu Nicoleta, de asemenea câștigătoare a premiului „Cel mai bun orator”, și de Spineanu Hermina, în timp ce pe locul al II-lea s-au clasat Stanciu Marius și Stîngaciu Geanina. Participantii au împărtășit cu ELSA București experiența participării lor la eveniment:

„Procesul simulat de dreptul proprietății intelectuale s-a desfașurat fără cusur, echipa de organizare și-a dat interesul de la cele mai importante aspecte precum atragerea unui juriu cu autoritate în domeniu și organizarea etapelor și a materialelor necesare până la cele mai mici detalii”.

„Acest proces simulat a reprezentat anticiparea veridică a experiențelor pe care urmează să le avem după terminarea facultății”.

Având în vedere importanța deosebită pe care o prezintă ramura Dreptului Internațional Public în stabilirea unor relații funcționale cât mai durabile între state, ELSA București, prin intermediul departamentului Activități Academice, a organizat pe data de 14 decembrie 2014, la Curtea de Apel București, o nouă ediție a Concursului de Procese Simulate de Drept Internațional Public.

Evenimentul s-a adresat studenților de anul II și a fost deschis studenților din toate Facultățile de Drept din București,reprezentând o oportunitate pentru aceștia, atât de a-și aprofundă cunostiintele în acest domeniu de actualitate,cât și de a-și exersa calitățile de oratori, lucrul în echipă și abilitatea de a se documenta.

 Anul acesta am fost încântați să observăm entuziasmul studenților în ceea ce privește evenimentul, fiind înscrise 46 de echipe.

Concursul a fost structurat în două etape: o fază scrisă, în care echipele au redactat un memoriu de soluționare a unei spețe, pe bază căruia au fost selectate cele mai bune 8 echipe pentru fază orală.

Juriul a fost format din Dl. Bogdan Biriș, dna. Conf. univ. dr. Onica Jarka Beatrice Florentina, dra. Drd. Elena Lazăr, dl. Radu Serbanescu. Câștigătorii au fost recompensați cu puncte în plus la examenul de Drept Internațional Public, precum și cu premii în cărți.

Carmen Calabache: „Am participat la o serie de proiecte și conferințe de când sunt studentă la Facultatea de Drept, dar emoția simțită când pledezi într-un cadru atât de solemn, după zile întregi de pregătire, alături de un coleg care a fost mereu acolo pentru echipă nu se compară cu nimic din ce am trăit până acum. Mulțumesc pe această cale echipei de organizare din ELSA pentru seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă încă o data și cu siguranță voi urmări cu interes următorul eveniment de acest gen.”

logoELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional.

Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.