Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice”

1

Cea de-a cincea ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice”, eveniment extraordinar organizat de Opera Naţională Bucureşti, se va derula între 24 şi 31 martie 2013.

Dacă primele patru ediţii au fost dedicate sopranelor Magda Ianculescu, Arta Florescu, baritonului Petre Ştefănescu-Goangă, respectiv tenorului Valentin Teodorian,  în acest an competiţia va purta numele celebrei mezzo-soprane Zenaida Pally.  

Un nume de glorie al scenei lirice bucureștene, mezzo-soprana Zenaida Pally, revine cu prilejul Concursului Internațional de Canto „Maeștrii artei lirice” în atenția iubitorilor spectacolului de operă. Admirată în România, Zenaida Pally  a interpretat o paletă importantă de roluri, un moment memorabil  fiind participarea  în distribuția de premieră a spectacolului Aida, la noul sediu al Operei Române (24 iunie 1955). De asemenea, Zenaida Pally  a fost extrem de apreciată și în străinătate realizând turnee peste hotare la Moscova (1955, 1956, 1960 – cu ansamblul Operei Române, triumf în Carmen), Budapesta (Aida), Paris (Oedipe, Il barbiere di Siviglia), Cairo (1966 – Il trovatore, Carmen cu Cornel Stavru), Berlin (1968 – concertele Berolina cu Ludovic Spiess, David Ohanesian, Marina Krilovici, Nicolae Florei), Dublin (Samson et Dalila cu Ion Buzea) etc.

Competiţia are ca obiectiv descoperirea şi lansarea celor mai valoroase voci lirice ale tinerei generaţii. Se pot înscrie la concurs voci din toate categoriile: cântăreţi, solişti sau corişti din instituţiile muzicale, studenţi ai institutelor superioare de muzică, tinere talente cu pregătire profesională din România şi din străinătate. Sunt admişi concurenţii cu vârste cuprinse între 20 şi 32 ani,  pentru voci feminine, între 20 şi 34 ani, pentru voci masculine (împliniţi până în data de 31 martie 2013).

În privinţa candidaţilor din provincie şi din străinătate, Opera Naţională Bucureşti poate asigura gratuit prezenţa unui pianist acompaniator, la cerere,  pentru aceia care își exprimă această opțiune în formularul de înscriere.  Pentru cei care doresc să participe cu propriul pianist acompaniator, ONB nu acoperă costurile aferente.

Înscrierile se fac online, completând formularul postat pe site-ul instituţiei – www.operanb.ro – şi trimiţându-l împreună cu documentele necesare la adresa de email: directia.artistica@operanb.ro  în perioada  30 ianuarie 2013 – 17 martie 2013.

Hotelul Ibis Bucuresti Palatul Parlamentului – http://www.ibishotels.ro/ro/hoteluriibis/

hotel-ibis-bucuresti-palatul-parlamentului – este partener oficial al celei de-a cincea ediții a Concursului Internațional de Canto „Maeștrii artei lirice” Zenaida Pally. Candidații și pianiștii acompaniatori pot beneficia de cazare la prețul de 30 euro/noapte pentru cameră single/ loc în cameră dublă fără mic dejun, dar cu toate taxele incluse. Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile. Candidații care doresc să se cazeze în aceste condiții sunt rugați să facă rezervarea la hotel specificând că s-au înscris la concurs.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Am participat la acest eveniment si pot sa spun ca am fost mai mult decat impresionat. Organizarea a fost exemplara si nu cred ca cineva s-a plictisit. Foarte frumos.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.