Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONCURS ”Designer sau arhitect?” Reinventează băile Bibliotecii Centrale Universitare!

0

Concursul ” Designer sau arhitect?” –  

Roca invită arhitecții să reinventeze băile Bibliotecii Centrale Universitare

  • Concursul pentru arhitecți și designeri de interior se desfășoară până la data de 20 mai și este jurizat de designerii Roca Innovation Lab Barcelona
  • Arhitecții au ocazia să-și pună amprenta pe una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului

Biblioteca Centrală Universitară Carol I și Roca, lider mondial in producția de obiecte sanitare, provoacă arhitecții să propună soluții creative de reamenajare a celor două grupuri sanitare principale aferente Aulei Mari a BCU, una dintre clădirile reprezentative ale capitalei. Data limită de depunere a proiectelor este 20 mai 2013. Pe langă premii (3000 EUR* – Locul I, 1000 EUR – Locul al II-lea, 500 EUR – locul al III-lea), arhitectul câștigător va avea plăcerea de a-și vedea proiectul realizat în luna septembrie. Concursul este susținut de revista Zeppelin, iar regulamentul complet este disponibil la www.e-zeppelin.ro.

Juriul este format dintr-un grup de experți, designeri de concept în domeniul obiectelor și al interioarelor de băi contemporane, ce fac parte din Roca Innovation Lab Barcelona. Roca Innovation Lab este dedicat ideilor, analizei materialelor și tehnologiilor de vârf, devenind un standard internațional în materie de cercetare și inovație. În acest laborator lucrează echipe trasndisciplinare și multiculturale, căutând zi de zi, noi idei și viziuni care să îmbunătățească experiența spațiului de baie.

„Accentuăm din nou, prin acest concurs, dedicarea Roca față de tradiția arhitecturală românească, marcată și prin renovarea spațiului de baie de la Casa Ion Mincu, de anul trecut. De data aceasta, venim cu un proiect de amploare mai mare și invităm arhitecții români să-și ofere experiența și imaginația pentru a aduce valoare unui spațiu public cu tradiție, construit în 1893. Oferim arhitecților și designerilor de interior ocazia să intervină în stilul propriu asupra acestei clădiri cu istorie impresionantă, dar la fel de vizibilă și relevantă astăzi, un nume de top în designul internațional”, declară Francesc Recasens, Director General Roca Obiecte Sanitare.

Pentru participarea la concurs, arhitecții vor folosi softul gratuit de arhitectură DibaNext, disponibil la www.dibanext.com. Participanții vor construi două băi complet echipate, folosind orice produse Roca din colecțiile de obiecte sanitare, baterii, accesorii și plăci ceramice.

În jurizare  se va ține cont de criterii precum crearea unui spațiu cu un design pregnant, a unui caracter distinct, raportarea creativă la spațiul holului și al Aulei BCU, reprezentativitatea pentru un spațiu cultural de frunte în București, folosirea creativă a materialelor, înțelegerea tuturor posibilităților oferite de gamele de obiecte și materiale puse la dispoziție de Roca, compatibilitatea soluțiilor alese cu caracterul public al spațiului, atenția generală pentru detalii și originalitatea abordărilor de design.

Concursul este susținut și promovat de revista Zeppelin, regulamentul complet este disponibil la www.e-zeppelin.ro, iar înscrierile se pot face la office.ro@ro.roca.com

*Pentru partea de concept rezultată imediat după concurs câștigătorul va primi 1500 euro, iar 1500 reprezintă partea de contract pentru detalierea soluției și urmărirea execuției.

 Roca architects 2

Despre ROCA

Compania Roca, lider global in productia de obiecte sanitare, este prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume. Ca parte a procesului de evolutie permanenta, Roca se concentreaza pe tehnologie, design si inovatie. Compania este considerata un punct de reper in industrie, lansand tendinte peste tot in lume prin designul produselor sale. Pentru a-si mentine pozitia de lider, Roca incheie parteneriate cu cei mai renumiti arhitecti (Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron), decoratori si studiouri de design (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner) din lume. Roca pune un accent deosebit pe protejarea mediului inconjurator, prin functionalitatea produselor si prin evolutia constanta a sistemelor ce reduc consumul de apa si energie.

Roca este prezenta in Romania din anul 2006, cand a preluat de la compania austriaca Lasselsberger, fabrica de obiecte sanitare Cesarom, de la Bucuresti. Roca ofera in Romania solutii complete pentru baie la aceleasi standarde internationale de design si tehnologie, ca in intreaga lume.  In prezent, Roca Obiecte Sanitare se adreseaza clientilor corporate si consumatorilor finali prin marcile Zoom (segmentul economic), Roca (segmentul mediu) si Laufen (segmentul de top). Produsele Roca pot fi achizitionate de pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul celor peste 35 de distribuitori autorizati din toate marile orase ale Romaniei.

Pentru mai multe informatii, accesati www.ro.roca.com.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.