Concurs de proiecte pentru scena Teatrului În Culise din București

0

Asociaţia Culturală “În Culise”, împreună cu Teatrul În Culise, organizează un concurs de proiecte în vederea completării stagiunii 2012-2013 şi aşteaptă aplicaţiile voastre, în calitate de actori, regizori, trupe, asociaţii, companii pe adresa de e-mail: teatru@inculise.ro.

Teatrul În Culise este în căutare de spectacole curajoase, care să iasă din convenţia spaţiului clasic – scena şi spectatorii, care să se apropie cât mai mult de conceptul de happening. Textele pot fi de orice gen, însă sunt de preferat cele contemporane şi româneşti (fără a fi o condiţie pentru selecţie). De asemenea, se poate aplica şi cu spectacole “gata-făcute”, care vor fi direct introduse în stagiunea teatrului.

Ce trebuie să conţină aplicaţiile:

 • Textul propus + Synopsis
 • CV-urile şi pozele artiştilor (actori, regizori, scenografi etc.)
 • O scrisoare de intenţie în care trebuie să includeţi:
  – timpul de repetiţii necesar pentru realizarea proiectului
  – elemente de recuzită, decor şi costume necesare pentru realizarea spectacolului
  – explicaţie privind nevoia existenţei spectacolului dvs.
  – explicaţie privind buna încadrare a spectacolului dvs. în crezul şi misiunea
  Teatrului În Culise
  – planul dvs. de promovare şi marketing, implicarea echipei în realizarea promovării şi vânzarea spectacolului
 • Orice alte materiale pe care le consideraţi relevante pentru selecţie.

Cristian Bajora, directorul Teatrului În Culise, transmite:

“Dorim să oferim posibilitatea de exprimare tuturor celor care înţeleg şi cred în teatrul independent şi vom acorda o bilă albă în plus celor care îşi doresc implicarea în activitatea Teatrului În Culise. Un criteriu important de selecţie (acest teatru nefiind o instituţie subvenţionată de stat) este costul de producţie al spectacolelor – cât mai apropiat de zero. Teatrul În Culise vă pune la dispoziţie sala de repetiţii, personalul tehnic şi posibilitatea de a vinde spectacolul împreună. Aplicaţiile vor fi selecţionate sau respinse în ordinea în care vor veni şi de aceea nu vom fixa un termen limită. Cu cât trimiteţi aplicaţiile voastre mai repede, cu atât veţi putea intra în stagiune mai curând.”

 

Aşteptăm, aşadar, să vedem idei creative transpuse în spectacole pe măsură. Aplicaţiile se trimit pe adresa teatru@inculise.ro, iar pentru o viziune de ansamblu asupra activităţii noastre ne puteţi vizita pe www.inculise.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează