Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs caritabil de karaoke pentru copiii din centrele de plasament

0

Fă-ți pasiunea cunoscută și ajută un copil vulnerabil dintr-un centru de plasament să meargă la terapie! Programul educațional Ajungem MARI caută pasionați de muzică și fapte bune pentru a IV-a ediție a concursului Caritabil de Karaoke, care va avea loc duminica viitoare, pe 17 noiembrie, în București, la Tunes Pub. Rănile sufletești ale copiilor din centrele de plasament pot fi vindecate cu ajutorul nostru, iar muzica a fost mereu un tratament pentru suflet. 

Hai să cântăm pentru ei!

Ajungem MARI organizează concursul de Karaoke care are scopul de a strânge cât mai mulți bani pentru terapia copiilor vulnerabili din centrele de plasament. Trauma abandonului, întârzierile de limbaj, tulburările de atașament, depresia sau anxietatea sunt doar câteva dintre probleme observate de voluntarii Ajungem MARI la copiii instituționalizați cu care lucrează, iar netratate la timp pot avea efecte dezastruoase pentru integrarea copiilor în societate. 

Prin proiectele permanente ale programului Ajungem MARI, 1.600 de voluntari ajută 2.200 de copii instituționalizați și din medii defavorizate să își facă temele pentru școală, să descopere lumea din afara centrelor, să-și găsească locuri de muncă. Voluntarii îi motivează și încurajează, le devin mentori și prieteni, dar unii copii au nevoie urgentă de sprijinul specialiștilor pentru că au trecut prin situații grele (abuz, separare de familie, instituționalizare) și fiecare zi este o luptă cu propriile emoții. 

Cu ajutorul participanților la concurs și al donatorilor, acești copii vor putea beneficia de ședințe de terapie individuală și de grup cu psihoterapeuți care să îi ajute să își gestioneze emoțiile și să ia un nou start în viață. Costul mediu pentru o ședință de terapie pentru un copil este de 100 de lei, iar cu 1.000 de lei sunt asigurate zece ședințe de terapie adaptată nevoilor lui. 

Ne dorim să adunăm alături de noi cât mai mulți super-eroi, oameni iubitori de fapte bune, care să ne ajute prin puterea vocii lor să aducem bucurie și lumină în viețile copiilor minunați din centrele de plasament. Participanții sunt încurajați să strângă fonduri pentru cât mai mulți copii, pentru a le oferi șansa la o viață mai bună. Împreună îi putem ajuta pe copii să devină mai curajoși și mai ambițioși. Vă așteptăm să vă înscrieți pe platforma Galantom, să îi rugați pe cei apropiați să doneze, iar noi promitem distracție, voie bună și aplauze furtunoase în seara concursului.”, a declarat Iarina Taban, fondatoarea programului educațional Ajungem MARI. 

Oricine poate concura, iar participarea este gratuită. Mecanismul de participare și donații este foarte simplu. Concurentul devine fundraiser și completează un formular de înscriere pe www.ajungemmari.ro/fundraiser-galantom, ulterior va avea un profil pe platforma

Galantom, iar apoi își va mobiliza prietenii și colegii să îl susțină prin donații online pe platformă. Fiecare donație înseamnă puncte în plus pentru seara de karaoke. Câștigătorul concursului va fi cel care a reușit să strângă cât mai multe puncte din donații (50 lei = 1 punct), din partea publicului și a juriului. Un juriu care este format anul acesta din copiii care merg la clubul de canto de la Centrul Educațional Ajungem MARI. 

Concursul Caritabil de Karaoke este la a IV-a ediție si are loc duminică, 17 noiembrie, de la ora 17:00, la Tunes Pub, Strada Gabroveni nr. 16, București.  Mai multe detalii și pașii de înscriere sunt aici și pe www.ajungemmari.ro.

Despre Ajungem MARI

Ajungem MARI este singurul program al Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Scopul programului este să îi sprijine pe copii și tineri să ajungă oameni MARI, responsabili, independenți și fericiți.  Programul educațional Ajungem MARI a demarat în București pe 8 iunie 2014, cu fonduri 0 și s-a extins rapid, incluzând tot mai mulți copii. În prezent, în București și cele 24 de județe 2.200 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1600 de voluntari care îi vizitează săptămânal.

Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

Ajungem MARI este singurul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2.200 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 24 de judete prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregătire școlară într-un mod interactiv alături de peste 1.600 de voluntari. Alte proiecte includ cursuri vocaționale, ieșiri recreative și educative, excursii, tabere, educație financiară, antreprenorială și pentru sănătate, consiliere vocațională și vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

www.ajungemmari.ro

www.facebook.com/ajungemmari

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.