Concertul „The Sound Of Spring” reprogramat pentru 5 aprilie

0

Concertul ”The Sound of Spring”, ce urma să aibă loc în ziua de 1 martie, își mută data joi, 5 aprilie, ora 19.00, la Sala Radio. Asociația Culturală Teocta aduce Cvartetul Maxim în fața publicului meloman,  într-un concert instrumental ce constituie o premieră pentru scenele muzicale din România. Reunite într-o formulă instrumentală inedită, pianul, flautul, acordeonul și contrabasul dau viață muzicii, oferind o imagine originală și cuprinzătoare a acesteia.

Carismaticul ansamblu propune publicului larg o călătorie în lumea fascinantă a artei sunetelor, prin alăturarea unora dintre cele mai valoroase și îndrăgite creații ale muzicii de film, de balet, simfonice și camerale. Astfel, programul concertului „The Sound of Spring“ include pagini emblematice ale muzicii universale (aparținând compozitorilor F. Schubert, P. I. Ceaikovski, F. Liszt, G. Faure, printre alții) precum și momente de mare inspirație din creația românească (P. Constantinescu, T. Olah), toate acestea prezentate într-o nouă viziune sonoră, spectaculoasă și atractivă.

Constituit în anul 2011, Cvartetul Maxim reunește artiști de prim rang ai scenei concertistice românești. Horia Maxim este unul dintre cei mai valoroși pianiști ai momentului, desfășurând o intensă activitate concertistică, atât în țară cât și în străinătate. Alături de acesta se află  muzicieni de mare talent, precum flautista Mihaela Anica, a cărei bogată experiență s-a edificat în Austria și Franța. Fernando Mihalache dă viață acordeonului, calitățile sale remarcabile permițându-i să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale. Săndel Smărăndescu, de asemenea, beneficiază de o impresionantă experiență în domeniul muzicii simfonice și camerale, dobândite atât în România cât și în Japonia sau Coreea.

Asociația Culturală Teocta a fost creată pentru a contribui la îmbunătățirea calității industriei muzicale, din pasiune pentru artă. Aceasta s-a implicat intens în viața culturală românească, oferind spectacole și concerte de calitate pentru cei avizi de cultură și divertisment. Inițiativa în propagarea culturii s-a manifestat și în domeniul pedagogic, asociația înființând și o școală particulară de muzică.

Biletele se pot procura prin Eventim, la casa de bilete a sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărturești, Humanitas și online pe www.eventim.ro și www.myticket.ro. De asemenea, biletele sunt disponibile pe bilete.ro și în Oficiile Poștei Române, semnalizate cu Bilete.ro.

Preț/bilet:

Categoria 1: 40 RON

Categoria 2: 30 RON

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează