Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert umanitar pentru Mihai Ducman „Muzică și istorie pentru viață”

0

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) în parteneriat cu Asociația „Suport Mastrocitoză România” organizează joi, 13 septembrie a.c., concertul umanitar pentru Mihai DucmanMuzică și istorie pentru viață”, cu participarea generoasă a artistului Adrian Naidin.

Evenimentul va avea loc la ora 18:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București.

Violoncelistul Adrian Naidin va susține un recital de o oră, pentru a contribui la salvarea vieții lui Mihai Ducman, diagnosticat cu melanom malign stadiul IV metastazat.

Concertul umanitar atrage atenția în mod particular asupra cazului lui Mihai, și în mod general asupra melanomului malign, un tip de cancer extrem de agresiv. Potrivit unui avertisment dat de către Societatea Română de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală, 80% din pacienții din România care se confruntă cu acest tip de cancer au șanse de supraviețuire de maximum 5 ani de la data depistării afecțiunii. Numărul de cancere de piele este în continuă creștere în România, expunerea exagerată la radiațiile ultraviolete fiind cauza principală.

Mihai Ducman este astăzi într-o situație critică și singura lui șansa la viață constă într-un tratament costisitor în valoare de 120.000 de euro, care poate fi urmat doar în Israel sau Anglia.

De trei ani Mihai se luptă pentru viața sa, melanomul malign având o evoluție extrem de agresivă și de imprevizibilă.

Accesul la concert se face pe baza unei donații în valoare de 10 euro, printr-un sms trimis la numerele Orange 7560 și Vodafone 7410, cu textul „sprijină 1180 numele dumneavoastră și pentru concert umanitar” sau a minimum 50 de lei în contul RO27INGB0000999908170056 deschis la ING pe numele Mihail Ducman, cu specificația „donație concert umanitar”.

Participarea la eveniment se va face în limita locurilor disponibile. Toți cei care vor dona prin sms sau în cont, vor avea ocazia să câștige, fiind înscriși automat la o tombolă, (organizată la sediul muzeului), un tablou al Luminiței Gliga, artist plastic, care a oferit cu generozitate una dintre lucrările sale pentru a-l sprijini pe Mihai Ducman.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.